Detaily o obětech hororu v Klánovicích: Rodina se přistěhovala, holčičce byly dva měsíce

Policisté v okolí místa činu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese

Vyšetřování vraždy v Klánovicích

Oběťmi dvojnásobné vraždy v Klánovicích, jež otřásla Českem 15. prosince, by měli být 32letý otec a jeho dvouměsíční dcera. Muž se měl do pražské čtvrti přistěhovat společně s rodinou před několika lety, a to z okolí Kralup. S informacemi přišel web Deník.cz. Po podezřelém vrahovi stále pátrají kriminalisté a žádají o pomoc i veřejnost, zvláště motoristy, kteří místem v době vraždy projížděli.

Web rovněž uvedl, že muž pocházel původně z okresu Mělník. S rodinou se přistěhoval do míst v předchozích letech. Se svou partnerkou má mít údajně ještě staršího syna.

K TÉMATU: Temná historie Klánovického lesa: Vražda lovce pokladů, týdny ukrýval i dalšího zabijáka

Vrah otce a malé dcerky je stále na útěku, policisté po něm od pátečního odpoledne dosud neúspěšně pátrají. Místo činu kriminalisté ohledali a Klánovický les již zpřístupnili veřejnosti. V oblasti se však stále pohybují policejní hlídky. Muži zákona kontrolují i vytipované domy, v nichž by se podezřelá osoba mohla skrývat. Informovali o tom na sociální síti X.

Případ policisté oficiálně kvalifikovali jako dvojnásobnou vraždu. „Vzhledem ke skutečnosti, že jedním se zavražděných je dítě, nelze v tomto smyslu poskytovat podrobnější informace,“ dodali vyšetřovatelé.

Prostřednictvím sociálních sítí také požádali místní či místem projíždějící řidiče, aby jim poskytli záznamy z palubních kamer. „Kriminalisté touto cestou žádají motoristy, kteří projížděli včera (v pátek) mezi 7. až 17. hodinou okolím Klánovického lesa a měli zapnuté palubní kamery, aby poskytli případné videozáznamy policistům,“ vyzvali v příspěvku.

V takovém případě mají motoristé kontaktovat policii buď na telefonním čísle 731 553 135, či prostřednictvím mailu krpa.skpv.ook.podatelna@pcr.cz.

Místní obyvatele obchází strach, a dokud nebude pachatel v rukou policistů, nehodlají les navštěvovat. Ruší prý dokonce i předvánoční akce. „Do těch míst se teď člověk nedostane, ale v tuto chvíli bych tam ani nešla,“ uvedla pro CNN Prima NEWS žena, která bydlí nedaleko. Lokace je prý jinak velmi frekventovaná a lidé si tudy krátí cestu například na vlakovou zastávku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Klánovickém lese, kde došlo v pátek k dvojnásobné vraždě, vzniklo pietní místo

Tagy: