Svědkyně o hrůze v Klánovicích: Zazněly výstřely, pak jsem uviděla tělo na zemi a kočárek

Policisté v okolí místa činu dvojnásobné vraždy v Klánovickém lese

Vyšetřování vraždy v Klánovicích

Slyšela jsem rány a pak uviděla ležící mužskou postavu asi dva metry od kočárku. Policii to řekla žena, která se nacházela v Klánovickém lese v době, kdy došlo v pátek odpoledne k dvojnásobné vraždě. Svědkyně, která na místo přivolala policii, vylíčila otřesný zážitek pro web iDnes.cz.

Podezřelý incident v lese nahlásila policii žena, která se procházela asi dvě stě metrů od místa činu. Najednou zaslechla dvě ostré rány. „Přišlo mi to, jako když někdo pouští dělobuchy, ale bylo mi divné, proč by to dělal v lese,“ popsala svědkyně pro iDnes.cz, která si nepřála být jmenována. Sousedé, kteří bydlí v těsné blízkosti místa činu, ovšem v uvedené době údajně nic neobvyklého nezaznamenali.

ČTĚTE TAKÉ: Temná historie Klánovického lesa: Vražda lovce pokladů, týdny ukrýval i dalšího zabijáka

Žena se šla na místo, odkud výstřely slyšela, podívat. U lesní cesty spatřila kočárek. Později se ukázalo, že jednou z obětí byl dvouměsíční kojenec. „Musela jsem jít blíž, ze třiceti nebo padesáti metrů jsem uviděla mužskou postavu ležící asi dva metry od kočárku,“ vylíčila. Ihned poté zavolala na linku 112: „Tam mě lokalizovali a poslali na roh nejbližší křižovatky, abych naváděla vyslané policejní a záchranné složky. Řekli mi také, ať se vzhledem ke střelbě k osobám nepřibližuji.“

Marný pokus o záchranu

Po cestě prý žena potkala ještě kamaráda, který bydlí v okolí, a jednu paní se psem a dítětem. Policisté na místo dorazili do patnácti minut. Hned za nimi přijela záchranná služba, která se oběti střelby marně pokoušela resuscitovat. „Mezitím už se do lesa dostalo asi dalších patnáct policistů se samopaly a postavili se na všechny cesty, které tam vedou,“ uvedla svědkyně.

Policisté pak přes dvě hodiny hledali útočnou zbraň, odhaduje žena. „Měli to obrovsky ztížené, hned vedle toho místa je bahnitý lesík a zbraň mohla odletět dost daleko,“ podotkla.

Z celého incidentu je otřesená: „Vždycky jsem říkala svojí babičce, že je u nás v lese bezpečněji než na Václaváku. Tahle myšlenka se mi teď docela narušila.“

O svou bezpečnost se obávají i další místní obyvatelé. „Do těch míst se teď člověk nedostane, ale v tuto chvíli bych tam ani nešla,“ přiznala pro CNN Prima NEWS žena, která bydlí nedaleko. Les je prý jinak velmi frekventovaný. „Vede tudy cesta k vlaku, kterým se dá jet směrem na Český Brod nebo Prahu, a také přímá cesta do Úval. Útočník mohl zmizet kamkoliv, i my máme obavy,“ svěřila se paní Květa z Klánovic deníku Blesk.

Místní obyvatelé se obávají o své bezpečí. „Bydlím na druhé straně lesa několik let, chodím do něj denně. V Klánovicích jsem pracovala přes šest let a znám tam spoustu lidí. Proto jsem zvědavá, mám obavy, že můžu znát oběti osobně,“ napsala k příspěvku na Facebooku jedna z místních obyvatelek.

Další nechápou, co k vraždám vedlo: „Jak někdo může odprásknout miminko? Jen zrůda nebo pomatenec. To je naprosto odporné. Nedokážu tuto informaci vůbec vstřebat. Proč by někdo dělal něco tak nechutného,“ uvádí se v komentářích.

Tagy: