Policie rozkryla případ ohlášené bitky dětí s noži v Praze. Škola posiluje prevenci

Policisté ve středu 13. března zasahovali na škole ve Strašnicích. Skupina dětí si tam měla domluvit hromadnou bitku, použít chtěly nože.

Policisté zasahovali na pražské škole. Děti si měly po vyučování domluvit hromadnou bitku

Policisté ve středu zasahovali ve škole v pražských Strašnicích. Žáci si totiž dle oznámení měli po vyučování domluvit hromadnou bitku, přičemž u sebe měli mít nože. Strážci zákona později zjistili, že se informace nezakládala na pravdě. Mezi školáky šlo údajně o nedorozumění.

Ve středu dopoledne zasahovali policisté ve škole v pražských Strašnicích. Podle oznámení si tam skupina žáků domluvila hromadnou bitku s noži, k níž mělo dojít po vyučování.

ČTĚTE TAKÉ: Zubožený pitbul v Uherském Hradišti z posledních sil vylezl na parapet. Pomohli mu hasiči

„Krátce před 11. hodinou dopoledne jsme obdrželi oznámení, že na jedné ze základních škol ve Strašnicích bylo několik žáků domluveno na hromadné bitce po vyučování. Z toho důvodu jsme na místo vyslali všechny dostupné hlídky v terénu včetně pohotovostní motorizované jednotky a speciální pořádkové jednotky,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Richard Hrdina.

Policisté se případem začali zabývat a ve čtvrtek uvedli, že se oznámení nezakládalo na pravdě. „Mezi dvěma školáky šlo pouze o nedorozumění a žádná hrozba jakéhokoliv protiprávního jednání nebyla zjištěna. Jednalo se o ojedinělý případ na této škole,“ uvedli policisté na sociální síti X.

Podotkli, že žádné podobné oznámení nemohou podcenit. „Vždy jej důkladně prověříme a nasadíme dostatek sil a prostředků, abychom v případě reálné hrozby zajistili maximální bezpečí všech zúčastněných,“ uvedli policisté.

Ředitelka Základní školy Solidarita Karin Marques ve středu sdělila, že žáci informovali pedagogy o riziku domluveného konfliktu. Vedení školy proto podle ní reagovalo okamžitě a přivolalo policii. U jednoho ze žáků byl nalezen nůž, škola s ním podle ředitelky zahájila „patřičné kroky“. Marques dodala, že ve spolupráci s Prahou 10 škola posílí aktuální preventivní programy pro žáky druhého stupně, pro děti je také k dispozici školní psycholožka.

Tagy: