Zubožený pitbul v Uherském Hradišti z posledních sil vylezl na parapet. Pomohli mu hasiči

Podvyživený je nyní u dočasné pečovatelky.

Velký rozruch vzbudil zásah hasičů a městských strážníků v Uherském Hradišti. Společně zachránili z druhého patra činžovního domu psa. Pitbula našli v naprosto zoufalém, dokonce život ohrožujícím stavu. O majitele zvířete se už zajímá policie.

„Veterinářka říkala, že psa v takovém stavu ještě neviděla,“ popsala pro CNN Prima NEWS žena, která se nyní o něj dočasně stará. Asi čtyřletý pitbul žil v činžovním domě v Uherském Hradišti. Podle sousedů se majitel psa v bytě zdržoval v posledních měsících minimálně. Zvíře prý vůbec nevenčil a vzhledem k tomu, jak pes vypadá, zřejmě ho ani příliš nekrmil.

ČTĚTE TAKÉ: Pražští kriminalisté dopadli fotbalového násilníka. Své oběti zlomil obličejové kosti

„Telefon mi nebral, tak jsem mu napsal zprávu, že budu postupovat tvrději,“ řekl CNN Prima NEWS jeden z jeho sousedů. Další žena z lidí, kteří bydlí vedle, uvedla, že se celkem diví, že záchranné složky našly zvíře ještě živé.

Psovi zřejmě zachránila život skutečnost, že ještě z posledních sil vylezl na okenní parapet. Tady si ho všimli sousedi a zavolali městskou policii. „Přijela spolu s hasiči a žebříkem, sundali ho a odvezli na veterinární stanici,“ popsal jeden z obyvatel domu.

Pes skončil u dočasné pečovatelky. Veterinář prohlásil, že se nacházel ve dehydrovaném a podvyživeném stavu. V následujících dnech se rozhodne, zda přežije. „Je to nepochopitelné. To není člověk, zasloužil by si vysoký trest,“ reagoval místní. Zvíře je navíc netečné a odevzdané. Dobrou zprávou ale je, že už přijímá potravu i vodu.

„Zatím ale nemá zájem o život. Je nejenom fyzicky zničený, ale zlomený psychicky,“ řekla CNN Prima NEWS žena, která se o něj stará. Redakce chtěla mluvit také s majitelem psa. Nezastihla ho však ani v práci, ani u něj doma, a jeho mobilní telefon byl celý den vypnutý.

„Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro trestný čin týrání zvířat, za který hrozí v krajním případě až tři roky za mřížemi,“ řekl mluvčí policie Zlínského kraje Radomír Šiška.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zásah v pražské škole. Děti si po vyučování domluvily bitku, v rukou chtěly mít nože

Tagy: