Chlapce srazila motorka před očima babičky. Silnici na Klatovsku přebíhal s dalšími dětmi

Tragická nehoda na Klatovsku. Zemřel 9letý chlapec.

Nehoda na Klatovsku

Tragický konec měla nedělní procházka skupiny dětí na Klatovsku. Teprve devítiletý chlapec tam zemřel po srážce s motorkou. Podle informací CNN Prima NEWS čtyři děti a babička jednoho z nich přecházely přes frekventovanou silnici. Jedno z dětí srazil 33letý motorkář. Na místo přiletěl i záchranářský vrtulník, lékařům se ale chlapce už nepodařilo zachránit.

Podle informací CNN Prima NEWS byl chlapec v době tragédie na návštěvě u prarodičů. Krátce před nehodou se měl společně s dalšími třemi dětmi ze sousedství v doprovodu své babičky vydat do lesa sbírat větve. Když se skupina vracela zpátky, přebíhala silnici v místech, kde je velký provoz.

Ostatní děti stačily přes frekventovanou silnici, která je z jedné strany ohraničená svodidly, přeběhnout. Chlapec už takové štěstí neměl. Motorkář, který přijížděl od Javorné, se mu nedokázal vyhnout. Na místo nehody vyjeli hasiči, záchranáři i policisté. „Okamžitě jsme zajistili místo zásahu a zapojili do oživovacích procesů,“ popsal velitel zasahujících hasičů Dušan Waldmann.

Chlapci letěl na pomoc i záchranářský vrtulník. „Posádky na místě prováděly tři desítky minut trvající kardio-resuscitaci. Přes veškerou snahu záchranářů bohužel lékař na místě konstatoval úmrtí nezletilé osoby,“ informovala mluvčí záchranářů Mária Svobodová. „Museli jsme zajistit psychologickou podporu pozůstalým,“ doplnil Waldmann.

Hlavní tah z Klatov na Železnou Rudu je velmi frekventovaný a i v době tragické nehody místem projíždělo velké množství motocyklů. Jakou jel motorkář rychlostí a jestli mohl srážce zabránit, ukáže až další vyšetřování.

Tagy: