Proč zemřela Lucie? Mladou maminku měla zabít zbloudilá kulka. Bylo to jinak, tvrdí sousedé

Zbloudilá kulka usmrtila ženu.

Pokračování případu zbloudilé střely

V případu úmrtí třicetileté Lucie, kterou měla v Čachticích na Slovensku trefit zbloudilá kulka, se objevují nové podrobnosti. Místní totiž tvrdí, že je nesmysl, aby bývalý policista Patrik čistil zbraň a ta mu zničehonic vystřelila. Podle nich měl osmačtyřicetiletý muž Lucii sledovat dalekohledem na kulovnici a v tu chvíli ze zbraně vyšla kulka. Policie už muže obvinila z přečinu usmrcení.

Třicetiletá Lucie, matka tříleté dcery, zemřela v neděli ve slovenských Čachticích, když ji trefila kulka z pušky ze vzdálenosti 120 metrů. V protějším činžovním domě měl totiž tou dobou bývalý policista Patrik čistit svou zbraň, přičemž omylem vystřelil. Kulka pak proletěla bytem do protějšího domu a zasáhla Lucii do ramene a tepny. „Ještě vyšla na balkon a strašně křičela o pomoc. Pak už padla na zem. Vyběhli jsme nahoru, vyrazili dveře a snažili se ji zachránit, ale už jí nebylo pomoci,“ popsal hrůzné okamžiky soused, který se snažil ženu udržet při životě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Záhada rozřezaného muže trápí české policisty 19 let. Teď mají novou stopu, času ale moc není

Místní obyvatelé jsou neštěstím zdrcení. „Stále nemohu uvěřit tomu, co se stalo. Od té tragédie jsem nespal a nedokážu to nijak vstřebat,“ řekl zdrcený soused webu Nový čas. „Celá rodina je v koncích. Psychicky jsou všichni na dně, pláčou a stále nevěří, že se něco takového stalo,“ popsala jedna ze sousedek.

Slovenská policie už osmačtyřicetiletého muže obvinila. „Vyšetřovatel ho obvinil z přečinu zabití. Procesní úkony stále probíhají,“ uvedla policejní mluvčí Katarína Kuzmová. Policie stále zjišťuje, jak k celé tragédii vůbec došlo. Zbraň i střelivo procházejí balistickou expertizou.

Sousedé jsou ale přesvědčeni, že Patrik Lucii pronásledoval, jinak by se to podle nich nemohlo stát. „Čistit si zbraň u mámy doma je absolutní blbost. Prostě ji sledoval dalekohledem na kulovnici a zbraň mu vystřelila. Jiná možnost není,“ tvrdí někteří.

To ale policisté vyvrací. „Dosavadní vyšetřování dostatečně prokázalo, že obviněný při údržbě dlouhé kulové zbraně porušil důležitou povinnost uloženou zákonem, podle kterého je jako držitel zbrojního průkazu povinen dbát zvýšené opatrnosti při zacházení se zbraní a střelivem. V důsledku porušení této povinnosti došlo k náhodnému výstřelu střely, která byla vymrštěna hlavní zbraně a zasáhla poškozenou, přičemž jí způsobila zranění, jímž na místě podlehla,“ uvedli policisté na Facebooku s tím, že obviněný muž se nadchází v cele předběžného zadržení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Muž pobodal členy rodiny, chtěl z nich „vyhnat ďábla“. Olomoucký soud přihlédl k jeho nemoci

Tagy: