Záhada rozřezaného muže trápí české policisty 19 let. Teď mají novou stopu, času ale moc není

Policisté už 19 let pátrají po totožnosti oběti i vraha

Tělo rozřezaného muže zaměstnává středočeské kriminalisty už 19 let

Mužské tělo rozřezané na tři části zaměstnává středočeské kriminalisty už téměř devatenáct let. Doteď se jim nepodařilo najít vraha ani zjistit jméno oběti. A moc času už jim do promlčení případu nezbývá. Nově mají v rukou podobiznu mrtvého a doufají, že i po tolika letech ho někdo pozná.

Kriminalistickému ústavu se povedlo pomocí moderních technik a vypreparované lebky vytvořit několik obličejů. Ty by mohly přibližně odpovídat tváři oběti.

„Mrtvola neznámého muže měla hranatý obličej s hranatou bradou s výrazným nosem s mírnou deformací, pravděpodobně měl na nose jizvu,“ řekl pro Krimi zprávy na CNN Prima NEWS kriminalista Jiří Pohunek.

ČTĚTE TAKÉ: Měl v sobě ďábla, báli jsme se. Sousedé promluvili o vraždách novorozenců v polském domě hrůzy

Pojďme si připomenout hrůzné detaily toho, co se vlastně 13. prosince 2004 stalo. Je to už téměř 19 let, kdy se na několika různých místech ve Středočeském kraji začaly objevovat části lidského těla.

První část rozřezaného muže našli náhodní lidé u obce Radošovice na Benešovsku. V kostkované tašce a černém pytli byl zabalený trup s horními končetinami a jednou nohou.

„Pět dní poté byl objeven další nález, konkrétně u silnice I/3 u Mirošovic v lesním porostu. Tam byla nalezena černá sportovní taška, v níž byla uložená levá dolní končetina a denní tisk psaný v azbuce,“ doplnila mluvčí Policie ČR Středočeského kraje Barbora Schneeweissová.

Poslední část těla pak objevil svědek v Praze ve svahu u kolejí v ulici Pod Krejcárkem. Hororový nález byl ukryt ve sportovní tašce. Šlo o hlavu oběti zabalenou v pytli.

„Na základě pitevního protokolu víme, že to bylo provedeno ostrým nástrojem. Musel to být člověk, který byl dobře obeznámen s anatomickými proporcemi lidského těla, takže usuzujeme, že by to mohl být nějaký zdravotník, lékař, řezník a podobně,“ dodal Pohunek.

Detektivové ani po 19 letech neznají jméno oběti ani vraha, přestože bylo v minulosti DNA oběti odesláno ke srovnání do východoevropských zemí. To kvůli novinám v azbuce a také tetování s krevní skupinou, které bylo typické v postsovětských republikách. I ten sebemenší detail by mohl kriminalisty ve vyšetřování posunout dál, jinak se případ zařadí mezi ty promlčené.

Pátrání skončí po dvaceti letech a případ půjde do archivu. Kriminalisté doufají, že jim do promlčení pomůžete třeba právě vy. Poznáváte-li muže na podobizně, kontaktujte prosím linku 158.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Policie o pachateli vraždy v Dolním Dvořišti: Má na svědomí i krádeže a žhářství

Tagy: