Detaily vraždy a sebevraždy ve Frymburku: Odpoledne byli manželé na zahrádce, nechápou místní

Dva mladiství v Děčíně podle policie surově zmlátili 30letého zákazníka tamního obchodního centra. Soud pro mládež je za bestiální útok poslal do vazby.

Smrt manželů ve Frymburku

Jako vraždu a sebevraždu vyšetřují jihočeští kriminalisté smrt manželů ve Frymburku. Pracují s verzí rodinné tragédie, ke které mělo dojít po manželské hádce. Policisté se případem zabývají od středečního večera, kdy mrtvé začal postrádat jejich známý a později byla bezvládná těla nalezena v domě.

Je to závažný zločin vraždy, oznámili po prostudování výsledků nařízené pitvy kriminalisté. Podle nich se tragédie v bytě ve Frymburku stala po rodinné hádce. „Pracují s verzí, že mezi mužem a ženou došlo k rozepři, která vedla k vraždě a následné sebevraždě,“ ozřejmila pro CNN Prima NEWS mluvčí jihočeských policistů Lenka Krausová.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Tragédie ve Frymburku: Smrt ženy a muže byla vraždou a sebevraždou, oba se před tím pohádali

Manžel měl nejprve připravit o život ženu, poté si sáhl na ten svůj. Co přesně bylo spouštěčem jeho jednání, budou kriminalisté teprve zjišťovat. Podle psychologa Rostislava Nesnídala nemusejí podobným tragédiím mnohdy předcházet výrazné změny v chování. „Kolikrát lidé, které znáte a jste s nimi v přátelském vztahu, udělají věc, jež se vám naprosto příčí a kterou nedokážete pochopit,“ uvedl pro CNN Prima NEWS.

Manželský pár bydlel ve Frymburku téměř čtyřicet let. Na středeční večer ale zřejmě jen tak nezapomenou. „Byli to bezproblémoví lidé, nechápeme, proč k tomu došlo. Odpoledne prý byli normálně na zahrádce a večer se stane něco takového,“ řekla jedna z místních.

„Vzhledem k rodinné tragédii a rodinným příslušníkům nebudeme sdělovat další informace,“ doplnila Krausová. Kriminalisté případ s největší pravděpodobností odloží, jelikož není koho stíhat. Stejně tomu bylo i v případě vraždy a sebevraždy páru bez domova v Táboře, k němuž došlo před měsícem a půl. Rovněž tuto tragédii policisté odložili.

Pokud máte psychické potíže či jakékoliv trápení, obraťte se na odborníky například na Lince bezpečí 116 111.

Tagy: