Nové detaily masakru na Přerovsku: Zraněná žena utíkala lesem, běsnící vrah jí byl v patách

Vyšetřování masakru na Přerovsku, při kterém muž samopalem zastřelil tři lidi, pokračuje. Štábu Krimi zpráv se na místě podařilo zjistit, že jediná přeživší utíkala o život lesem – pobodaná a postřelená. Případ se podle vyšetřovatele tragicky zapíše do statistik Olomouckého kraje.

V noci ze soboty na neděli se v jinak poklidné osadě Boňkov – místní části Olšovce – odehrálo něco, co olomoucká kriminálka nepamatuje. Rozčílený muž tu nejprve přítelkyni, se kterou byl teprve krátce, pobodal šroubovákem. Nelegálně drženým samopalem následně zastřelil matku své přítelkyně, matčina druha, a nakonec patnáctiletého syna své přítelkyně.

„Jako jediné se podařilo z toho pokoje v pudu sebezáchovy utéct právě jeho sedmačtyřicetileté přítelkyni, která byť sama zraněná, postřelená z toho domu utekla,“ popsal pro CNN Prima NEWS vyšetřovatel Jan Lisický.

MOHLO BY VÁAS ZAJÍMAT: Trojnásobná vražda na Přerovsku krok za krokem. Podívejte se, jak střelec postupoval

Jen těžko si můžeme představit, co prožívala zraněná žena, když v noční tmě bosá proběhla mezi domy a snažila se zachránit útěkem přes les. Jak štáb Krimi zpráv zjistil, v bolestech a strachu o život musela běžet asi kilometr.

Zoufalá žena doběhla k dnes již zavřené hospodě, kde jí poskytli pomoc a přivolali policisty. V patách měla rozzuřeného přítele, který ji podezříval z nevěry. Když muž slyšel policejní sirény, spáchal pod kopcem u potoka sebevraždu. Krátce na to tělo našel policejní vrtulník.

Svíček před domem přibývá

„On se mi zdál takový příjemný, zdravil vždycky, já nevím, co ho to chytlo,“ popsal ho jeden z obyvatel obce Olšovec. „Slováci mají divokou krev. Já jsem byl na vojně se Slovákem, tak to moc dobře vím,“ řekl další z místních. Svíček před domem, kde se tragédie odehrála, neustále přibývá.

Místní už o tragédii moc mluvit nechtějí. Všichni se ale shodují na tom, že šlo o slušnou a spořádanou rodinu. „Neproblémová rodina, hrozně hodní lidi. Kluci se dobře učili, byli opravdu slušná rodina,“ řekla jedna z místních obyvatelek. „Je mi to líto strašně, protože my jsme jako sousedi vycházeli moc dobře,“ doplnila další.

„Tenhle případ se opravdu velmi nepěkně zapíše do statistik Olomouckého kraje, ale zapíše se také do rekordů našeho Krajského ředitelství. Jedná se o nejzávažnější skutek z tohohle ranku. Jde o největší počet obětí,“ upřesnil vyšetřovatel.

Policisté případ řeší jako trojnásobnou vraždu, pokus o vraždu a sebevraždu. Před rokem přitom jen několik desítek kilometrů odtud v Kostelci na Hané muž zavraždil svého bratra, sestru a otce. Nedávno jej za to soud poslal za mříže na doživotí.

Tagy: