Přesekával dívce tepnu rýčem, pak ji ubodal. Matka zavražděné u soudu v Ostravě plakala

Soud v Ostravě ve středu vynesl rozsudek v případu obzvlášť surové vraždy. Třicetiletý muž z Ostravy zaútočil na svou přítelkyni nejprve pěstmi a kopanci, pak vzal rýč, kterým se jí podle obžaloby snažil přeseknout krční tepnu. Nakonec použil zalamovací nůž. Mladá dívka zemřela trýznivou smrtí. Za to všechno soud pachateli uložil 13 let ve vězení.

Třiadvacetiletá Jessica měla celý život před sebou. Podle obžaloby ji v ostravském lesíku připravil o život její přítel – bezdomovec, za kterým docházela. Její matka je zoufalá, na místo chodí zapalovat svíčky.

Třicetiletý muž, se kterým se měla seznámit asi měsíc před vraždou, ji měl údajně pod vlivem drog ze světa sprovodit obzvlášť surovým způsobem. „Pobodal ji. Měla bodné rány. K tomu ten zahnutý roubovací nůž... Říkala jsem si, že holka musela umírat v bolestech. Mlátil ji rýčem a podřízl jí krk,“ popsala pro CNN Prima NEWS už před časem matka zavražděné dívky Miroslava Kubalová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Brutální vražda dívky z Ostravy. Přítel ji mlátil rýčem a podřízl, prozradila matka v slzách

A právě pro ni nastal druhý nejhorší den v životě. U soudu chtěla pohlédnout vrahovi své dcery do očí. Neměla na to sílu, i když seděla přímo naproti němu. Měla s sebou její fotku a celou dobu plakala.

Přesto, že obžalovanému hrozil trest od 15 do 20 let, soud ho nakonec poslal za mříže jen na 13 let. Umožnila to takzvaná dohoda o vině a trestu, kdy se obžalovaný přizná, soud nemusí jeho vinu sáhodlouze prokazovat a za to dostane nižší trest, než mu původně hrozil. „Projevil lítost, takže v jeho případě bylo možné zahájit jednání o dohodě o vině a trestu,“ popsal státní zástupce David Bartoš.

Matce Jessicy se to nelíbí, ale u soudu už nechtěla nic říkat. Senát jí aspoň přiznal finanční odškodnění. Za smrt mladé ženy a za útrapy, které to její matce přináší, jí musí odsouzený zaplatit 1,5 milionu korun.

Tagy: