Děti o útoku na škole v Domažlicích: Spolužačku bodla do zad, schovávaly jsme se na záchodě

 V domažlické ZŠ zranila žákyně dvě děti nožem.

Útok nožem na škole v Domažlicích

Žákyně, která v úterý ráno útočila na základní škole v Domažlicích, měla podle svědků oslovených CNN Prima NEWS propadnout. Letos měla opakovat sedmou třídu.

Dívka měla dva své spolužáky napadnout ještě před začátkem vyučování. Nejdříve nůž údajně obrátila proti chlapci. Ten měl utrpět poranění břicha. Následně bodla dívku do zad. Oba byli v péči zdravotníků, mimo ohrožení života, a po nezbytných zdravotních úkonech byly děti propuštěny do domácí péče.

ČTĚTE TAKÉ: Útok nožem na základní škole v Domažlicích: Dívka napadla spolužáky, dvě děti zranila

Podezřelou policie záhy zadržela. Ujistila zároveň, že nikomu nehrozí žádné nebezpečí a na místě pracoval velký počet policistů a kriminalistů.

Základní škola Komenského 17 v Domažlicích prožívá dramatický začátek školního roku. „Naše třída se šla zeptat, co se děje. Zjistili jsme, že nějaká holka má nůž,“ vylíčily žákyně školy pro CNN Prima NEWS.

Následně se prý šly schovat na záchod a odtud zavolaly policii, která se v té době už případem měla zabývat. „Když jsem vylezla a podívala se za roh, tak jsem viděla holku s nožem, jak tam stojí proti mojí třídní učitelce. Šla jsem se zavřít do třídy,“ dodala oslovená dívka.

Škola z důvodu mimořádné události ukončila výuku na 2. stupni. „Žáci byli poučeni o bezpečném odchodu ze školy. Všechny děti jsou v pořádku. Výuka na 1. stupni pokračuje dle rozvrhu,“ uvedli její zástupci na svém facebookovém profilu a na webu.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Náklaďák s migranty zastavila policie na D8. Část chtěla utéct, jeden má být mrtvý

Tagy: