Díky baseballu vydělal rekordní sumu. Miliony rozdá lidem, kteří si koupili jeho matrace

Tým Houston Astros se po pěti letech vrátil na baseballový trůn. Triumf texaské organizace ve Světové sérii v MLB udělal radost možná až statisícům fanoušků. Některým obzvlášť. Ti, kteří v nedávné době zakoupili luxusní matraci od společnosti podnikatele Jima McIngvalea, mohli po vítězství „Stros“ usínat s příjemným pocitem, že všechny peníze utracené za pohodlnou plochu na spánek dostanou zpět. Může za to bezprecedentní sázka.

Jim McIngvale – přezdívaný „Mattress Mack“ – se nebojí. V podnikání se mu daří a nakumuloval dostatek prostředků pro to, aby se pouštěl do šílených sázek. A u toho rozradostnil své zákazníky.

Představte si, že už delší dobu si chcete pořídit novou televizi. Najednou některý z obchodů s elektronikou udělá akci: Když si pořídíte naši televizi v ceně 20 000 a více před začátkem fotbalového mistrovství světa v Kataru, dostanete zpátky celou částku, pokud šampionát vyhraje, například, Francie. Televizi potřebujete, tak proč této možnosti s potenciální vidinou, že bude Smart TV gratis, nevyužít. Zvlášť když francouzská ekipa patří mezi hlavní favority.

Jak si povedou Francouzi na fotbalovém svátku, je teď absolutně nejasné, ale velmi podobně přistoupil k teď už skončené sezoně Major League Baseball právě McIngvale. Rovněž využil touhy veřejnosti získat něco zadarmo a u toho si zvlášť ve chvíli, kdy už je rozhodnuto, udělal obrovskou pozitivní reklamu. Jen na to šel skrze matrace, které prodává ve svém obchodu s nábytkem s názvem Gallery Furniture.

Štěstí v hodnotě dvou miliard

Dohromady vsadil na milovaný tým Houston Astros – který patřil do skupiny nejpravděpodobnějších vítězů – 10 milionů dolarů. Zhruba 247 milionů korun. Sázkové kanceláře takovýto obnos najednou nepřijímají, proto musel částku rozdrobit mezi více společností. U toho vzkázal lidem, že pokud si u něj zakoupí matrace určitého typu v minimální hodnotě 3 000 dolarů (74 000 korun) a Astros se stanou šampiony, celou částku zákazníkům vrátí.

V noci ze soboty na neděli bylo hotovo. Houston ve finále, takzvaném World Series, porazil Philadelphii Phillies 4:2 na zápasy. Euforie vypukla na mnoha místech. Ale speciální pocit mohli mít především ti šťastlivci, kteří závěrečné okamžiky baseballového svátku sledovali z postele s matrací od McIngvalea. A sám 71letý byznysmen se také mohl vznášet radostí. Celkově totiž vyhrál 75 milionů dolarů. Skoro dvě miliardy korun.

Jak už bylo napsáno, na korunovaci Astros vsadil u různých kanceláří. Největší obnos podal u Caesars Sports – to byly tři miliony dolarů. Díky kurzu 10:1 jen od této firmy dostal 30 milionů dolarů, což je historicky nejvyšší zisk z jednoho tiketu v USA.

McIngvale zažil opojné chvíle přímo u hřiště. I přes pokročilý věk se v oslavách nijak nekrotil. A i když mu prý manželka říká, že má s hazardem trochu problém, je zkrátka sportovním fanatikem, který se teď mimořádným úspěchem nesmazatelně zapsal do kronik. Tentokrát ho zřejmě žena pochválila, byť nemalé části svého sázkařského pokladu se musí dle slibu vzdát ve prospěch zákazníků.

Tagy:
dolar matrace baseball televize MLB Světová série USA sázky sport tiket Mistrovství světa ve fotbale 2022 Major League Baseball baseball World Series Houston Astros Philadelphia Phillies Jim McIngvale matrace