Díky vám se splnila kočičí přání za 6 milionů korun

Je to za námi, třinácté kolo Vánočního Kočičího Přání, které probíhalo od 15. prosince 2023 do 5. ledna 2024, dopadlo naprosto neuvěřitelně. Od začátku sbírky, v roce 2017 se v každém dalším kole zvedla vybraná částka asi o 300 tisíc korun. V roce 2023 to ale překonalo naprosto veškeré rekordy existence Kočičího Přání. Vybralo se totiž 5 440 743 korun pro opuštěné, týrané a nemocné kočky v útulcích a depozitech po celé České republice.

Přispívalo se skoro čtyřem tisícům koček

Tato částka je jen a pouze za jednotlivé kočky, dále bylo ještě vybráno 249 tisíc korun za projekty a 435 tisíc korun za krmná místa. To dohromady dělá neuvěřitelných 6,1 milionu korun.

Nejvíce lidé přispívali jednotlivým kočkám, těch bylo ve Vánočním kole přesně 3 741. Každá jedna z nich měla své přání, na seznamu byly např. kapsičky, granule, pasty, stelivo, pelíšky, ale i plyšové fretky nebo okenní odpočívadla. Kočky jsou zkrátka vybíravé a mají dobrý vkus. Dárky ale nejsou to jediné, čím můžete kočku obdarovat. Každá má také svou virtuální misku, do které můžete přispět libovolnou částkou na běžné provozní náklady. Z těch neskutečných stovek a tisíců koček se vždy najde pár jedinců, kteří si prošli naprostým peklem. Mezi nimi byl letošní Vánoce i Paleťáček.

Paleťáček ze spolku Láskou ke kočkám

Kocourek dostal své jméno podle místa nálezu – palety. Schovával se pod paletami, šíleně hladový, podchlazený a utrápený.  Měl opravdu nehezkou otevřenou ránu nejen na bříšku, ale bohužel i na stehnech, packách a tváři. V den jeho nálezu byl všude sníh, silnice byly posolené a on ležel skrčený pod paletou v té soli, špíně, sněhu a neskutečně plakal. Má obrovskou vůli žít a při každém lékařském ošetření spolupracuje na jedničku. Lidé mu na jeho léčbu, kterou podstupoval pod patronací útulku Láskou ke kočkám, přispěli 23 600 Kč do misky.

Justice ze spolku Devět životů

Celé Vánoční kolo mělo také svého maskota, slepou černou kočičku jménem Justice, byla neuvěřitelnou oporou a funkce maskota jí šla skvěle. Justice někdo odložil v přepravce k plotu útulku Devět životů. Prohlídka u veterináře bohužel ukázala, že Justice je téměř slepá, vidění má velmi omezené. Závažným poraněním a nemocem se naštěstí vyhnula oklikou. Je to klidná a pohodová kočka, co má ráda drbání, rozvalování po klávesnici a chodí všude za vámi. Omezený zrak ji nijak nebrání v tom být neuvěřitelnou kočkou, jen sem tam do něčeho narazí. A proč že byla Justice maskotka? Zaprvé, protože se nechala ochotně vyfotit a vypadá všude jako topmodelka, a zadruhé, protože se o ni v depozitu stará členka týmu Kočičího Přání. Všichni v týmu jsme měli možnost se s Justice setkat a je opravdu kouzelná.

Toto jsou jen dva vybrané osudy, které otřásly nejen celým týmem Kočičího Přání, ale také dárci, kteří v tomto kole přispívali. Máme informace, že Paleťáčkovi se daří mnohem lépe, rány se mu hojí a brzy mu budou vysazeny léky. Na bříšku a zadních nohách mu krásně dorostla kůže a k zahojení zbývá už jen asi dvou centimetrová rána. Co se týče Justice, je zdravá, milá a klidná kočička, která byla 3. února adoptována milující rodinou na kočičí umisťovací výstavě.

Těšíme se na Vás v Májovém Kočičím Přání 2024, které bude probíhat od 5. do 20. května 2024.“

Tým Kočičího Přání děkuje každému, kdo přispěl jakoukoliv částkou na dobrou věc. Finanční prostředky putují rovnou na účty útulků. Spolu s námi přispíváte na lepší život koček v útulcích.

Tagy: