Vánoční zázrak: Koťátko Šklíba překonalo zlomenou čelist i kočičí mor

Tlamička, dnes Šklíba je vánoční zázrak

Prima Mazlíček – Vánoční zázrak Tlamička

O víkendu 16. prosince, kdy už každý z nás nasával vánoční atmosféru, se do organizace Destiny Pet, které pomáhá zvířatům převážně opuštěným kočičkám, dostala malá kočičí holčička, kterou původně pojmenovali Tlamička. Měla strženou kůži na celé spodní čelisti. Rána vypadala velmi ošklivě, ale nikdo netušil, co vše ještě toto malé kotě bude muset zažít.

Stržená kůže na spodní čelisti bylo to nejmenší

„Včera volal pán, který mi párkrát přišel pomoci, když bylo potřeba, že se k němu venku přidalo špinavé a usoplené kotě. Když ho vzal do ruky, visela mu kůže ze spodní čelisti.... Kotě si prostě přišlo říct o pomoc,“ popsala tehdy situaci Tereza Peřinová zakladatelka Destiny Pet.

Kočička s tím musela být dlouho, protože se nejednalo o čerstvé zranění. Je až neuvěřitelné, jak velkou bolest musela překonat, aby neumřela hlady a musela s tím jíst.

Nikdo nechápal, jak mohla jíst

Tereza se jí ihned ujala a jela s ní na veterinu. Holčička dostala jméno Tlamička. Na veterině se zjistilo, že nejde „jen“ o strženou kůži, ale Tlamička má prasklou spodní čelist. Neví se, zda někde spadla, nebo s ní někdo mrštil o zem.

„Bože! Nejen stržená kůže v oblasti spodní tlamičky po celém obvodu, ale i prasklá spodní čelist! Tlamička měla zranění mnohem horší, než se na první pohled zdálo. Tlamička je nyní po operaci a čeká jí rekonvalescence. Je to nesmírně hodné a mazlivé koťátko a čekají jí její první Vánoce,“ zněl příspěvek z 19. prosince.

Šklíba bojuje s kočičím morem

Na veterinární klinice podstoupila Tlamička operaci a čelist ji sdrátovali. Vypadalo to, že bude vše už jen dobré. Nikdo netušil, že Tlamička nově přejmenovaná na Šklíbu, bude mít nejtěžší boj ještě před sebou.

Šklíba chytila na hospitu panleukopenii neboli kočičí mor. Začal tak boj o její život. Transfůze a léčba, která neměla vůbec jasný výsledek. Zbývalo jen doufat ve vánoční zázrak.

A zázrak se stal. Šklíba pěkně jedla, transfůze i léky zabraly.

Šklíba panleukopenii porazila a bradičku i čelist má zcela spravenou. Červené krvinky už se samy regenerují a teď potřebuje čas, aby se dala do formy. Je samá modřina, jak měla špatnou srážlivost krve, musí se jí ještě čistit ouška a více o ní pečovat, ale Šklíba je opravdový vánoční zázrak.

Pomoc pro kočičky z Destiny Pet

„Založili jsme sbírku na moc potřebné germicidní čističe, které nám pomohou s dalším stupněm dezinfekce prostor. Některé jsme již zakoupili a čtvrtý den po namontovální do hlavního pokoje kočky přestaly kýchat. Dezinfekce vzduchu pomáhá. Hodí se tak každá korunka a přispět můžete ve sbírce na Donio. Moc děkujeme, že nám pomáháte zlepšit prostředí našich svěřenců. Šklíba všechny moc pozdravuje,“ píše Tereza.

Je to tu! Šklíba hledá domov

♥ PURRRfekní legenda Šklíba hledá láskyplný domov ♥ Hledáte naprosto vymazlené klubko lásky? Chomáček uvrněných...

Posted by Destiny Pet, z.s. on Saturday, January 13, 2024

Tagy: