Disney chystá návrat kultovní Sněhurky. Bledou dívku nahradí hispánka

Postava Sněhurky z produkce Walta Disneyho z roku 1937

Sněhurka po Česku

Společnost Disney se dál vrací ke svým animovaným klasikám prostřednictvím předělávek. Dalším filmem, který projde proměnou, je kultovní Sněhurka. Hlavní roli dříve bledé dívky si v nové verzi zahraje hispánská herečka a youtuberka Rachel Zeglerová. Snímek by měl mít premiéru příští rok.

Sněhurka je příliš bílá a má alergii na slunce. Vezme si proto černocha, aby její děti podobným problémem už netrpěly. Tak se snažila před lety předělat Sněhurku Česká televize. „Víte jakou barvu měly ty děti? Nebyly bílé ani černé, měly barvu jako když do kávy nalijete mléko. Byly světle hnědé,“ zavzpomínal herec Miroslav Donutil.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání se změněnou pohádkou kvůli stížnostem na novou verzi zabývala, pochybení ale nenašla. Ani ve slavné Disney verzi už Sněhurka nebude bílá, zahraje si ji hispánská herečka. Jak tvůrci nahradí trpaslíky, zůstává otázkou.

Společnost Disney pokračuje ve filmových předělávkách svých animovaných klasik. Nyní přišla na řadu Sněhurka, kterou si zahraje Rachel Zeglerová. Herečka a youtuberka je mimo jiné hvězdou nového zpracování muzikálu West Side Story.

Podle producentky Kamily Zlatuškové za podobnými rozhodnutími soukromých filmařských firem  často stojí divácká poptávka či marketing. „Ten svět je skutečně pestrobarevný a je dobré se nad tím minimálně zamýšlet. Do kina nikdo nenutí nikoho chodit,“ dodala.

Ne každý však se změnami souhlasí. „Princ Bajaja má zůstat Bajajou a šíleně smutná princezna princeznou, ne se stát princem,“ okomentoval situaci místopředseda školního výboru Sněmovny Marek Výborný (KDU-ČSL).

Tagy: