Nejlepší prezident? Já, žertoval Vémola. Pak prozradil, jakou hlavu státu by chtěl

Karlos Vémola

Co Čech, to politik! (127)

Prezident by měl být někdo, kdo by nerozděloval společnost, má jasno zápasník Karlos Vémola. Ideálním kandidátem by podle něj byl zesnulý zpěvák Karel Gott. Bývalý premiér Andrej Babiš (ANO) nebo nynější prezident Miloš Zeman však toto kritérium rozhodně nesplňují. S tím v pořadu Co Čech, to politik! souhlasili i rappeři Kato a Marpo.

„Měl by konečně kandidovat někdo, kdo by nerozděloval českou společnost. Zatím ho ale bohužel nevidím. Chtěl bych, aby jednou kandidoval ten, kterého lidé mají rádi, koho uznávají. Někdo, jako byl Karel Gott. Nikdy jste necítili, že by rozděloval společnost,“ podotkl ve vysílání CNN Prima NEWS Vémola.

Person jako je Zeman nebo Babiš mají podle něj už lidi dost. Proto by našel někoho, kdo národ spojí. On sám by se však do této role nenominoval. „Nikdy jsem neřekl, že bych byl nejlepším prezidentem. Na to ještě nemám věk. Jen jsem v humoru řekl, že kdyby měl na českého prezidenta kandidovat Slovák, tak bych kandidoval také, abych to jen tak nenechal,“ dodal s nadsázkou.

Na Hrad jen Čecha

Skepsi k aktuálním politikům vyjádřil i rapper Kato. „Favorita nemám. Obávám se ale, soudě podle toho, že poslední dva prezidenti byli bývalí premiéři, že se jím stane Babiš. Toho se skutečně bojím,“ přiznal Kato. Apeloval by proto na politiky, aby se i v tuzemsku přijal zákon, že se prezidentem může stát pouze občan, který se narodil v České republice.

A ze známých politických tváří se neraduje ani umělec Marpo. „Bojím se, že se tam (na kandidaturu na prezidenta, pozn. red.) bude vehementně cpát Babiš a lidi budou natolik mimo, že by ho mohli zvolit, což by bylo šílené,“ svěřil se s obavami rapper.

Favorita rovněž nemá. „Vždy volím menší zlo. A favorit? Nerad se do toho pouštím, je to nebezpečné, pak se z něj něco vyklube,“ dodal. Do příštích prezidentských voleb zbývá zhruba rok.

Redakce CNN Prima NEWS vybrala na základě volebních preferencí a kurzů společnosti Tipsport jména možných kandidátů, kteří mají zatím v boji o Hrad největší šanci.  Je mezi nimi například bývalý premiér Andrej Babiš, generál Petr Pavel či senátor Pavel Fischer.

Tagy: