Divoká honička na D1. Muž se pokusil vytlačit policisty ze silnice, auto měl plné migrantů

Divoká honička na D1. Muž se pokusil vytlačit policisty ze silnice, auto měl plné migrantů.

Ujížděl s migranty

Divoká honička se v noci na úterý strhla na dálnici před Prahou. Policistům se snažil ujet řidič, ze kterého se nakonec vyklubal převaděč. Auto měl plné migrantů. Ještě než ho policejní hlídky dostihly, několikrát do nich najel.

Začalo to na dálnici D1 kolem druhé hodiny ráno. Policejní hlídka chtěla zastavit řidiče, byl totiž podezřelý z toho, že v autě veze migranty. Jenže šofér místo na brzdu šlápl na plyn.

ČTĚTE TAKÉ: Česko zavádí kontroly na hranicích se Slovenskem. Důvodem je migrace, oznámil Fiala

Místy jeho tachometr ukazoval přes 200 kilometrů v hodině. A když už byl mimo dálnici, některé kruhové objezdy projížděl v protisměru. Bylo štěstí, že do nikoho nenaboural.

„Během celého pronásledování se policisty několikrát pokusil vytlačit ze silnice. Pronásledování skončilo až na území hlavního města Prahy, kdy v Uhříněveské ulici policisté za použití manévru vozidlo zastavili,“ sdělil mluvčí Policie hlavního města Prahy Richard Hrdina.

S namířenými zbraněmi muže vytáhli ven z auta. V něm seděli ještě další lidé, i oni nakonec skončili v poutech. „Po zadržení řidiče se policistům potvrdilo, že muž převážel ve vozidle celkem pět migrantů původem ze Sýrie,“ dodal Hrdina.

Řidiči za to, že před policisty ujížděl a také nelegálně překročil hranice, teď hrozí až pět let za mřížemi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Šok pro policisty na Rakovnicku: 9tiletý chlapec jim ujížděl rychlostí 160 km/h, pak havaroval

Tagy: