Divoká honička na Jablonecku: Proražený zátaras, střelba a policista v nemocnici

Dramatickou honičku mají za sebou policisté na Jablonecku. Pronásledovaného řidiče za volantem kradeného vozu nezastavil ani zátaras z policejního vozu. Nakonec pomohl až varovný výstřel. Jednoho z policistů musela sanitka odvézt do nemocnice, zranil se, když pronásledovaný řidič narazil do policejního vozu, který mu zatarasil cestu.

Policisté se zatím k události nevyjadřují, podle informací CNN Prima NEWS ale auto pronásledovali minimálně několik kilometrů na trase mezi Jabloncem nad Nisou a Libercem. Řidič ujížděl zběsile a pronásledující hlídce se ve voze se silným motorem vzdaloval. Další hlídky mu ale vyrazily naproti.

Na úzké silničce, která slouží jako objížďka uzavřené hlavní trasy, se policisté rozhodli muže za volantem zastavit tím, že přes cestu postavili napříč služební auto, to ale pronásledovaného řidiče neodradilo a rozhodl se zátaras prorazit. To se mu povedlo, policejní auto odhodil na stranu a pokračoval dál. Při srážce si ale poškodil levé přední kolo a zhruba po sto metrech havaroval.

Padl i varovný výstřel

Zatím není jasné, zda se následně pokusil o útěk, podle svědků ale policisté použili minimálně jeden varovný výstřel. Muže pak na místě zadrželi. Záchranná služba do nemocnice odvezla lehce zraněného policistu z vozu, který posloužil jako zátaras. Z auta nestačil vystoupit dřív, než do něj pronásledované auto ve vysoké rychlosti narazilo.

Zda muž za volantem auto sám ukradl, nebo jej pouze převážel z místa na místo, zatím není jasné. V každém případě je pravděpodobné, že jej policisté obviní z útoku proti úřední osobě.

Tagy: