Nezvyklá honička v Sokolově: Řidiče téměř přejelo vlastní auto, skončil v policejní škole

Muž v Sokolově se při honičce málem nechal přejet vlastním autem.

Muž se málem nechal přejet vlastním autem

Muž v Sokolově se málem nechal přejet vlastním autem. Natočila ho u toho palubní kamera policejního vozu, který ho pronásledoval. Řidič jim ujížděl, dobře věděl, že za volantem nemá co dělat. Paradoxně nakonec vběhl policistům do náruče.

Nad počínáním 32letého řidiče ostřílení policisté jen nevěřícně kroutili hlavou. Na pronásledování ujíždějících aut jsou celkem zvyklí a samotný začátek policejní honičky se nijak nevymykal podobným případům.

„Řidič nerespektoval policejní výzvu k zastavení vozidla a začal před policejní hlídkou ujíždět,“ uvedl mluvčí policistů Jakub Kopřiva. A jak už to bývá, cestou ohrožoval v podstatě každého, koho minul. Nelámal si hlavu s dopravními značkami, kruhový objezd projel v protisměru a aby toho nebylo málo, předjížděl i na přechodu pro chodce.

Do úzkých se dostal až v centru Sokolova. Vjel totiž do slepé ulice a nenapadlo ho nic lepšího než pokračovat po chodníku. Narazil ale do sloupku a také do plotu. Tohle všechno už policisté zažili. Ale v tuto chvíli začíná být příběh opravdu zajímavý.

Doběhl do areálu policejní školy

Řidič policistům nechtěl dát nic zadarmo, a tak se rozhodl dál pokračovat po svých. Aby si udržel rychlost, chtěl vystoupit z auta za jízdy. To se mu ale vyloženě nevyplatilo, jeho auto ho totiž málem přejelo. Pak ještě zakopl o vlastní nohu. Udělal parakotoul a utíkal dál.

Možná to bylo zběsilým tempem, řidič každopádně nedomyslel, kam vlastně utíká. Vběhl totiž přímo do areálu střední policejní školy. To zřejmě pro něj byla poslední kapka, útěk proto vzdal a skončil spoutaný na školním dvoře.

„Zadržený muž se podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látky THC a amphetamine/methamphetamine,“ doplnil mluvčí Kopřiva. Kromě řízení pod vlivem policisté zvažují, že stíhání rozšíří o obecné ohrožení kvůli řidičově riskantní jízdě městem. Policisté proto žádají svědky, které mohl ohrozit, aby se na ně obrátili.

Tagy: