Divoká honička s opeřencem. Policie stíhala 30 kilometrů zaběhlého emua, ukazuje video

Policisté v americkém státě Tennessee museli ve vozech ujet 32 kilometrů, než konečně dohonili zaběhlého ptáka emu. Zvíře uteklo svému majiteli v okrese Roane County a při honičce vyvinulo rychlost až 64 kilometrů v hodině. Část úprku zachytily mediální kamery.

Čtyři houkající policejní vozy na silnici. A před nimi? MeeMoo. Žádný opilý řidič, nýbrž pták emu, který se zaběhl a při svém úprku pořádně „provětral“ policejní řidiče v Tennessee.

Za všechno podle majitele ptáka mohli stavební dělníci, kteří pracovali u jeho domu. Ti údajně emu při práci polekali. Pták proto předvedl dvoumetrový skok a dostal se ze svého výběhu na svobodu. Informoval o tom web Daily Mail.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Návštěvník národního parku vyfotil záhadné zvíře. Stovky lidí pak tipovaly, co je tvor zač

Emu patří mezi nejrychlejší nelétavé ptáky na světě, při svém úprku běžel rychlostí až 64 kilometrů v hodině. Majitel Harry McKinney mazlíčka chvíli pronásledoval sám, pták mu ale brzy utekl. Poprosil proto o pomoc veřejnost, lidé mu následně začali posílat údaje o poloze opeřence.

Když se o utečenci dozvěděli policisté, rychle pochopili, že chycení ptáka nebude žádná hračka.

A tak ho musela skupina policejních aut nahánět na trase dlouhé 32 kilometrů. Strážcům zákona se nakonec podařilo zvíře obklíčit, unavit a zastavit. Šťastný majitel si poté ptáka vyzvedl a odvezl domů.

McKinney nakonec plot u výběhu svého mazlíčka prodloužil, aby ušetřil policistům další adrenalinovou honičku.

Tagy: