Djokovič je podlý k*etén, nebrali si moderátoři servítky. Politovali českou tenistku

Na Novaku Djokovičovi bylo patrné, jak moc je rozhozený z toho, že se finále US Open nevyvíjí v jeho prospěch.

Kauza kolem Djokoviče

Z posledních dnů je patrné, že srbský tenista Novak Djokovič rozhodně není v Austrálii nejpopulárnější osobou. O jeho místní neoblíbenosti svědčí i debata dvou moderátorů stanice Channel 7, kteří si mysleli, že je uslyší jen kameramani a lidé v režii. Jenže nahrávka unikla na veřejnost, která si rázem mohla poslechnout, jak televizní tváře mluví třeba o „prolhaném podlém k*eténovi“.

Novak Djokovič je v Austrálii hlavním tématem posledního týdne. Sága kolem 20násobného grandslamového šampiona podle aktuálních zpráv zřejmě přece jen dopadne jeho vyhoštěním. Což Australané povětšinou budou kvitovat, a to včetně moderátorské dvojice stanice Channel 7. Před tím, než odprezentovala zprávy, přidala několik vlastních myšlenek ke kauze. Pokud by moderátoři věděli, že se nahrávka zanedlouho dostane na internet, pravděpodobně by volili jiný slovník.

„Ať se na to podíváš z jakéhokoliv úhlu pohledu, Novak Djoković je prolhaný podlý k*etén,“ vykopla Rebecca Maddenová. „Vyrazit ven, když víš, že jsi covid pozitivní… Ani si nemyslím, že byl pozitivní,“ pokračovala moderátorka.

Zamotal se do vlastních lží

Narážela tím na fakt, že neočkovanému Djokovičovi posloužila jako vstupenka do Austrálie zdravotní výjimka založená na pozitivním testu na koronavirus ze 16. prosince 2021. Jenže, jak se ukázalo, tenista s vědomím, že je pozitivní, o dva dny později absolvoval focení i rozhovor pro deník L'Equipe. Den předtím, 17. prosince, se zúčastnil bez roušky benefiční akce s mladými tenisty. Djokovič však tvrdí, že v tuto chvíli ještě neznal výsledek testu.

„Měl zas*anou výmluvu a pak se zamotal do vlastních zas*aných lží. To je to, co se stalo,“ poznamenal kolega Maddenové Mike Amor. Na konci virálního záznamu ještě narazil na případ české deblové specialistky Renaty Voráčové. „Chudinka ta česká holka, co byla ku*va poslaná domů,“ uvedl Amor.

Voráčová do Melbourne přiletěla o několik dní dříve než Djokovič. Stejně jako on je neočkovaná a spoléhala na zdravotní výjimku. Na letišti neměla problém, ve městě dokonce odehrála jeden zápas. Jenže po humbuku kolem mužské světové jedničky ji vyhmátli imigrační úředníci, tenistce sebrali vízum a nařídili deportaci.

To Djokovič se za pomoci právníku bránil. Poté, co mu byla odebráno vízum, zamířil do detenčního hotelu, kde strávil několik dní. V pondělí se dočkal malého vítězství, když mu soud vízum obnovil, Srb začal trénovat a zdálo se, že na prvním grandslamu sezony – Australian Open – nebude chybět. Jenže podle nejnovějších informaci z Austrálie bude vízum Djokovičovi znovu odebráno a jeho šance na obhajobu loňského titulu vyhasnou.

Rozhodnutí má v rukou ministr pro imigraci Alex Hawke, který vydá verdikt nejdříve ve čtvrtek.

Uniklá nahrávka ze studia pobavila uživatele sociálních sítí, ale pochopitelně nepotěšila ředitele stanice. „Došlo k nelegálnímu úniku záznamu soukromého rozhovoru. Je to něco, na co se podíváme, bude to důkladně prozkoumáno. Přijdeme s výsledky. To, co se tady stalo, je nezákonné,“ postěžoval si Lewis Martin.

Tagy: