Djokovič po definitivním verdiktu nijak neotálel. Už nasedl na letadlo a míří do Dubaje

Novaka Djokoviče naštvalo, jak přísně se pohlíží na to, zda je někdo očkovaný, nebo ne.

Djokovič opustil Austrálii

Jen pár hodin poté, co australský soud definitivně potvrdil zrušení víza Novaka Djokoviče, nasedl tenista do letadla. Potvrdil to australský ministr pro imigraci Alex Hawke. Momentálně absolvuje tenista přibližně 13hodinový let do Dubaje, odtud by se měl vydat zřejmě do Srbska.

Světová jednička byla spatřena, jak na melbournském letišti nastupuje do letadla společnosti Emirates a míří do Dubaje. Informoval o tom například web Sky News. Stalo se tak jen zhruba pět hodin po verdiktu soudu. Djokovič se svými právníky téměř dvoutýdenní tahanice o vízum prohrál, byl vyhoštěn a nemůže obhajovat loňský triumf na Australian Open. Rozhodli o tom jednomyslně tři soudci a stanovisko odůvodnili tím, že jde o věc veřejného zájmu.

Dubaj ve Spojených arabských emirátech by měla být pouze mezistanicí pro tenistu. Srbský prezident Aleksandar Vučič vzkázal, že se nemůže dočkat, až Djokoviče přivítá doma. „Může se vrátit do své země a dívat se všem do očí se vztyčenou hlavou,“ sdělila hlava státu.

Potenciální cílovou stanicí může kromě Srbska být rovněž španělská Marbella nebo Monako. Na těchto místech vlastní 34letý Djokovič nemovitosti a tráví na nich dost času, když se zrovna nenachází na světových kurtech.

Djokovičovo vízum bylo poprvé zrušeno 6. ledna, tedy krátce po jeho příjezdu do Melbourne. Tehdy australské úřady uvedly, že tenista „neposkytl náležité důkazy“, aby mohl získat výjimku z očkování. V pondělí dal ale tenistovi za pravdu australský soud. Stalo se tak kvůli procesnímu pochybení imigračních úředníků. Od té doby se čekalo na vyjádření ministra Alexe Hawkea, který 20násobnému granslamovému šampionovi nakonec vízum znovu odebral. Dalšího zvratu už se Djokovič nedočkal.

Tagy: