Další Djokovičovy trable. Trénoval s nakaženým Čiličem, na Wimbledonu mu hrozí stopka

Tenistovi Novaku Djokovičovi, obhájci trofeje z Wimbledonu, hrozí po půl roce opět problémy s covidem. Tentokrát však kvůli tomu, že ještě před začátkem turnaje trénoval s Chorvatem Marinem Čiličem, který měl pozitivní test na koronavirus. Informoval o tom rakouský deník Heute.

Srbský tenista se v pondělí trápil v prvním kole s Korejcem Kwon Soon-wooovem, kterého porazil ve čtyřech setech. Horší zpráva však přišla vzápětí, když se dověděl, že jeho tréninkový partner z minulého týdne Čilič musel do tzv. sebeizolace po pozitivním testu. A jeho start ve Wimbledonu tak padl, navíc pociťuje i příznaky nemoci. „Jsem v sebeizolaci a necítím se dobře. Doufal jsem, že se můj stav zlepší, ale hrát nemohu,“ vzkázal Čilič přes sociální sítě.

Djokovič a Čilič si po společném tréninku povídali a na rozloučenou se objali. Djokovičův středeční zápas proti Australanovi Thanasi Kokkinakisovi se tak nyní zdá být podle deníku Heute v ohrožení.

Špatná zpráva je to pro Djokoviče také z toho důvodu, že ani dva a půl roku od vypuknutí pandemie koronaviru se nenechal očkovat. Doplatil na to již letos v lednu, kdy sice směl přicestovat do Austrálie k prvnímu grandslamovému turnaji roku, ale nakonec na něm nesměl právě kvůli chybějícímu očkování startovat.

Debata o obraně proti koronaviru zaměstnává tenisový svět už více než dva roky. Kromě letošního Australian Open se stává nepřekonatelnou překážkou i pro US Open. V současné době mohou na turnaj v New Yorku přicestovat pouze osoby s platným očkovacím průkazem. Což Srb nesplňuje.

Djokovič se nakazil covidem již v roce 2020 a podle jeho vlastních slov znovu v zimě 2021. Jak je však nyní známé, infekce z minulosti neposkytují spolehlivou ochranu proti podtypům omikronové infekce, které v současnosti mezi lidmi kolují.

Tagy: