Hrůzná nehoda v Montrealu: Autobus narazil do jeslí, zemřely dvě děti. Svědci mluví o úmyslu

Dvě děti přišly o život a dalších šest utrpělo zranění, když v kanadském městě Laval nedaleko Montrealu narazil do budovy jeslí autobus městské hromadné dopravy. Řidič skončil ve vazbě a čelí obviněním ze zabití a nebezpečné jízdy, informuje zpravodajská společnost CBC. Podle agentury AFP více svědků vyjádřilo pocit, že řidič chtěl do místa nabourat schválně.

„Je to strašlivá tragédie,“ řekl ministr pro veřejnou bezpečnost kanadské provincie Québec François Bonnardel. Policie města Laval uvedla, že autobus do dětského centra narazil kolem 8:30 místního času (14:30 SEČ). Strážníci následně kolem budovy vytvořili široký ochranný pás, zatímco na místo přijížděli rozrušení rodiče, uvedla agentura AP.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Taxík v Praze se rozjel a zabil studentku. Expert po tragédii připomněl základy z autoškoly

„Nedovedu si představit, čím si ty rodiny procházejí,“ uvedl kanadský premiér Justin Trudeau. „Jsem zdrcen. Všichni jsme,“ řekl premiér novinářům v budově parlamentu v Ottawě. „Moje srdce je s lidmi z Lavalu. Žádná slova nemohou odstranit bolest a strach, které pociťují rodiče, děti a zaměstnanci – ale jsme tu pro vás. Myslím na všechny, kterých se tato nepochopitelná tragická událost dotkne,“ napsal Trudeau na Twitteru.

CBC uvádí, že jesle se nacházejí v klidné ulici, kde městská hromadná doprava běžně nejezdí. Letecké záběry ukazovaly, že autobus najel do přední strany budovy, která leží dál od silnice na konci příjezdové cesty. Jedna žena rozhlasu Radio Canada řekla, že rodiče pozorovali řidiče, jak „úmyslně najel do jeslí“.

Svědci popsali, že řidič po nárazu vystoupil z vozidla, sundal si oblečení a začal křičet. Podle jedné výpovědi se zároveň pokoušel vyprostit děti zpod autobusu. Několik svědků jej záhy zpacifikovalo a muž byl následně zadržen.

Policie později uvedla, že muži je 51 let, jeho jméno nezveřejnila. Starosta Lavalu Stéphane Boyer uvedl, že pro dopravní podnik pracoval deset let a že s ním dosud nebyly žádné problémy. „Je tady hypotéza, že to byl úmyslný čin, ale tohle bude muset potvrdit vyšetřování,“ uvedl.

Tagy: