Do Česka míří silné bouřky ze západu. Udeří i tropy, meteorologové vydali výstrahu

Bouřky v Praze

Nová výstraha před bouřkami

Do České republiky v neděli večer dorazí oblačnost z Německa, která s sebou přinese i bouřky. Ty vyvrcholí v pondělí a mohou být i silné, upozornili experti z Českého hydrometeorologického úřadu (ČHMÚ). Zároveň vydali výstrahu pro část Čech před vysokými teplotami – v závěru víkendu se vyšplhají až k 32 stupňům Celsia.

V neděli bude podle expertů jasno až polojasno, během odpoledne a večera se však nad Česko dostane oblačnost z Německa, ta sebou přinese přeháňky nebo také bouřky. Teploty se v posledním dni týdne mohou vyšplhat až ke 32 stupňům Celsia.

ČTĚTE TAKÉ: Cyklóna Heike se řítí na střední Evropu, přinese silné bouřky a lijáky. Kdy udeří v Česku?

Meteorologové ČHMÚ před tropickými teplotami vydali výstrahu. Bude platit od poledne do osmi hodin večer, a to pro části Ústeckého, Libereckého, Středočeského, Pardubického, Královehradeckého a Jihomoravského kraje a Prahu.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Jasno až polojasno bude v pondělí zpočátku dne, postupně však začne přibývat oblačnosti z Německa. Na většině území se tak lidé setkají s přeháňkami a bouřkami, které mohou být místy i silné. Srážek začne ubývat večer. Denní maxima se mají pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia, na východě Česka se mohou dostat až ke 33 stupňům.

Oblačná obloha se očekává také v úterý. Ojediněle bude přes den možné setkat se s přeháňkami, místy i s bouřkami. Denní maxima dosáhnou 24 a 28 stupňů Celsia. Ojedinělé přeháňky nebo i bouřky meteorologové v Česku očekávají i po celý zbytek příštího týdne.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Následky velkých bouřek: Přes tisíc výjezdů hasičů, zatopené domy a domácnosti bez proudu

Tagy: