Nad Českem se ve svátek zatáhne. O víkendu teploty vystoupají i nad 20 stupňů

Podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) by mělo v následujících dnech být převážně oblačno, chybět nebudou mlhy ani mrholení. Teploty vydrží i nad 20 °C.

pátek se přes den objeví mlhy, bude zataženo, postupně oblačno až polojasno. Ojediněle se objeví i mrholení. „Nejnižší noční teploty klesnou k 9 až 5 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 11 až 15 °C,“ avizuje ČHMÚ na webu.

Sobota by měla být polojasná až oblačná, zejména na Moravě se objeví mlhy. Opět by podle meteorologů mělo mrholit, nejnižší noční teploty klesnou k 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají k 18 až 22 °C.

neděli bude podle předpovědi polojasno až skoro jasno, ojediněle může opět mrholit. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 18 až 22 °C,“ uvádí ČHMÚ.

Pondělí bude jasné až polojasné, zejména na Moravě se objeví mlhy. „Očekáváme ojedinělé mrholení, večer bude oblačnosti přibývat,“ píší meteorologové. Nejnižší noční teploty klesnou k 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 17 až 21 °C.

úterý by mělo být oblačno, místy se objeví mlhy. Chybět nebude ojedinělé mrholení nebo slabý déšť. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty pak mezi 15 až 19 °C,“ dodávají meteorologové. Podobný výhled mají meteorologové i pro následující dny.

Tagy: