V neděli udeří v Česku bouřky, varují meteorologové. Pršet má i začátkem týdne

Bouřky se ženou přes Českou republiku

Počasí 25.9.2022 (9:16)

V neděli bude oblačno až zataženo, místy však může být i přechodně polojasno. Očekává se i déšť, odpoledne a večer přeháňky. Meteorologové však varují i před bouřkami. Denní teploty však budou příznivé, pohybovat se budou mezi 15 až 19 °C. Co přinese začátek nového týdne?

Neděle se ponese v duchu oblačné až zatažené oblohy. V severozápadní polovině území pak přechodně může být i polojasno. Zpočátku se na jihovýchodní polovině očekává místy déšť, odpoledne a večer pak přeháňky. Do Čech však mohou dorazit i bouřky, uvádí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, na horách pouze kolem 10 °C.

V noci na pondělí bude zataženo až oblačno, místy se očekávají přeháňky nebo déšť. Ojediněle se mohou objevit také mlhy. Nejnižší teploty klesnou k 11 až 7 °C. Vát bude slabý západní vítr o síle do 3 m/s.

V pondělí bude opět oblačno až zataženo s deštěm a přeháňkami. Během dne by však od západu mělo oblačnosti a srážek ubývat. Na západě ale bude oblačnosti s večerem přibývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 14 až 18 °C. Vát bude slabý vítr o síle mezi 2 až 5 m/s, večer bude slábnout.

Úterý bude takřka totožné. Obloha bude zatažená až oblačná, místy může být i polojasno. Ojediněle se na většině území očekávají přeháňky nebo déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C, na východě vystoupají až k 17 °C.

Tagy: