Do třetice ano. Miliardář Janeček se oženil, nevěsta vystřídala hned troje šaty

Miliardář a matematik Karel Janeček v úterý 21. prosince potřetí řekl své „ano“. Za manželku si v kostele svatého Mikuláše v Praze vzal dlouholetou partnerku Lilii Khousnoutdinovou, se kterou má dvě děti. Datum veselky ani čas slibu nebyl náhodný, vše měl Janeček promyšlené. Změní nyní miliardář svůj postoj a hodí polyamorii za hlavu?

Svatba se nesla v lehce netradičním duchu. Mnohé například překvapila osoba, se kterou Janeček před obřadem nasedl do luxusního vozu. Jednalo se o postavu v bílém, s dlouhými vlasy, čelenkou a mečem. Společně následně zamířili ke kostelu svatého Mikuláše. Až tam se ukázalo, že se nejedná o nevěstu, ale přítele známého miliardáře a matematika.

Nevěsta dorazila o chvíli později. Tradičně oblékla bílé svatební šaty s dlouhou vlečkou a přes tvář ji halil závoj. V doprovodu bodyguarda následně vyrazila vstříc svému nastávajícímu, se kterým se před svatbou několik dní neviděla. Manželský slib měl zaznít přesně ve 12:21 a stejně jako datum samotné svatby má svou symboliku. Janeček coby matematik je velkým milovníkem číslic, zejména čísla 21, které má podle něj fenomenální význam a označuje podle něj číslo našeho vesmíru.

Do kostela zavítaly i známé české celebrity. Mezi hosty byla například zpěvačka Olga Lounová, která se oblékla jako víla a na hlavu si položila věneček. Právě ona pomáhala Khousnoutdinové s vlečkou. Stejně jako družičky i oddávající oblékla zelenou róbu. Na složení slibu dohlížela známá farářka Martina Viktorie Kopecká, která v kostele svatého Mikuláše slouží.

Troje šaty za jediný den

Novomanželé po složení slibu zamířili na slavnostní oběd. Následně se měla konat oslava, na které mělo být zhruba sto přátel. Během jediného dne šťastná designérka oblékla hned troje šaty. „Vystřídám troje šaty. Na slavnostní oběd a slavnost budu mít šaty od Blanky Matragi, která je pro mě obrovskou inspirací. Do kostela však šaty od Blanky nevynesu, umrzla bych,“ přiznala před svatbou Khousnoutdinová.

Na dotaz, co se podle ní po svatbě změní, odpověděla, že nic. „Je to dokončení procesu, který začal před čtyřmi lety, kdy mě Karel požádal o ruku,“ podotkla v pořadu Showtime. V roce 2017 se pár vzal při obřadu v Bhútánu, manželství ale nebylo právně platné. „Osobně bych si právní sňatek spíše nepřála, ale zjistila jsem, že v této společnosti je velmi důležité, zda jsou lidi svoji, nebo ne. Nestojí nám za to všem vysvětlovat, proč jsme se nevzali, proto se zkrátka vezmeme,“ vysvětlila.

Janeček byl známý i svou přízní k polyamorii, kterou dříve prosazoval. Současná třetí manželka však míní, že se jednalo spíše o image. „Myslím, že každý má nějakou fázi, jak se chce prezentovat, a tohle pro něj byla taková vtipná póza. Neříkám, že to nemělo nějakou skutkovou podstatu, nicméně já ho v této roli nezažila,“ podotýká s tím, že si je jistá, že jí věrný je. „Nemám důvod mu nevěřit a jsem za to ráda,“ dodala.

Svatby se kromě přátel účastnily i jejich děti – dvouletá dcera Isabela a syn Karel George, který se narodil letos v květnu. Z předchozích manželství má Janeček ještě dvě dcery a syna. Khousnoutdinová má z předchozího vztahu devítiletého syna Lea.

Tagy: