Dohra chaosu s kufry na letišti v Praze: Odstoupil šéf představenstva odbavovací společnosti

Letiště Václava Havla v Praze

Stávková pohotovost na pražském letišti

Předseda představenstva odbavovací společnosti pražského letiště Czech Airlines Handling (CSAH) Tomáš Svoboda odstoupil z funkce. Představenstvo společnosti bude mít od srpna nového člena, stane se jím Jiří Jarkovský, předseda představenstva společnosti DPOV, která je dceřinou společností Českých drah. V tiskové zprávě to uvedla mluvčí Letiště Praha Klára Divíšková. CSAH má na starosti odbavení zavazadel a v posledních dnech se kvůli nedostatku pracovníků potýkala se zpožděním nakládky i výdeje kufrů.

Letiště Praha informovalo o angažování krizového manažera minulý týden, jeho jméno zveřejnila až v úterý. Jarkovský bude mít na starost personální plánování zejména v kontextu s nepravidelnostmi provozu, se kterými se podle Divíškové momentálně potýká většina evropských letišť. Jarkovský do funkce nastoupí 1. srpna, po ukončení závazků u svého aktuálního zaměstnavatele, společnosti DPOV.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Stávková pohotovost na letišti stále platí. Odbory jednají s vedením, zatím k omezení nedojde

„Věřím, že se nám podaří předcházet situacím, které se staly v posledních dnech na pražském letišti. V současné chvíli bude mojí prioritou rychlá revize již přijatých operativních opatření a nastavení odbavovacích postupů tak, aby se eliminovalo opakování podobné situace,“ uvedl Jarkovský, který v minulosti šest let působil jako předseda představenstva CSAH.

Jarkovský pracoval v oboru letectví od roku 1995. Nejdříve byl vedoucím provozu a později také výkonným ředitelem úseků odbavení u Českých aerolinií. Následně se přesunul do představenstva společnosti CSAH, kde šest let působil na pozici předsedy představenstva. V posledních čtyřech letech zastával funkci předsedy představenstva ve společnosti DPOV, která opravuje kolejová vozidla.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Letadlu do Řecka prasklo sklo a vrátilo se do Prahy. Zoufalí lidé strávili 24 hodin na letišti

Tagy:
doprava letiště letecká doprava kufr obchodní společnosti Tomáš Svoboda Czech Airlines Handling