Dojemné loučení s chlapci, kteří utonuli ve Frýdlantě nad Ostravicí. Dorazily desítky lidí

Poslední loučení s chlapci ve Frýdlantě nad Ostravicí

Pohřeb utonulých u splavu (zdroj: CNN Prima NEWS)

Příbuzní a přátelé se ve Frýdlantě nad Ostravicí loučí s trojicí mladíků, kteří minulý pátek utonuli u splavu. Na pohřeb dorazily desítky lidí, podle informací CNN Prima NEWS jich může být kolem 50. Na místě jsou i hasiči obce Pstruží.

Tři mladíci ve věku 21 a 24 let se 2. dubna odpoledne utopili ve Frýdlantě nad Ostravicí na Frýdecko-Místecku. Těla dvou se našla krátce po tragické události. Po třetím mladíkovi policisté pátrali do sobotního dopoledne. V řece tělo našli potápěči. Uvedla to mluvčí moravskoslezské policie Pavla Jiroušková.

Podle ní se čtyřiadvacetiletý muž šel v pátek odpoledne do jezu v městské části Kamenec koupat. Začal se topit a dva mladší kamarádi za ním skočili, aby mu pomohli. Nejstaršího muže svědci vytáhli z vody níže po proudu. První pomoc mu podle mluvčího záchranné služby Lukáše Humpla poskytovali hasiči a policisté. Zdravotníkům jej předali v kritickém stavu. Později zemřel.

„Jednadvacetiletého muže z vody vytáhli kamarádi na ostrůvek uprostřed řeky a zahájili laickou resuscitaci. Zasahující lékař u něj později konstatoval smrt,“ uvedl Humpl. Po třetím mladíkovi policisté a hasiči na místě neúspěšně pátrali do večerních hodin. V sobotu ráno akce pokračovala. Tělo našli potápěči okolo 11:00.

Tagy: