Truchlit nebudu, reagoval Kočka na Ďuričkovu smrt. S vrahem má spojené nejhorší momenty života

Vody kolem úmrtí vraha a kontroverzního byznysmena Bohumíra Ďurička krátce po zveřejnění zprávy o jeho skonu rozvířil Václav Kočka mladší, syn podnikatele Václava Kočky staršího, kterého Ďuričko před 16 lety zastřelil. Pozůstalý na dotaz deníku Blesk mimo jiné prohlásil, že truchlit rozhodně nebude. Ďuričko zemřel na infarkt ve věku 70 let.

Redakce CNN Prima NEWS se obrátila s žádostí o reakci na Ďuričkovu smrt na pozůstalého Václava Kočku. Ten ale odkázal na své vyjádření, které již poskytl deníku Blesk. Jak přiznal, satisfakci necítí.

„Pan Ďuričko pro mě přestal existovat ve chvíli, kdy padl rozsudek v případu zabití táty. Samozřejmě jsem vnímal, když byl propuštěn, ale o jeho další osud jsem se nezajímal. Nad jeho smrtí truchlit nebudu, ale nikdy jsem mu ji nepřál. Pokaždé, když jsem třeba v médiích zahlédl jeho jméno, znamenalo to pro mě, že se mi znovu vybavily nejhorší okamžiky v životě,“ uvedl Václav Kočka mladší.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vrah Bohumír Ďuričko si po propuštění na svobodu změnil jméno. Skonat měl v zahraničí

Smrt na křtu knihy Jiřího Paroubka

Bohumír Ďuričko zastřelil Václava Kočku, syna provozovatele Matějské pouti, v říjnu roku 2008 v pražské restauraci, kde byl na křtu knihy bývalého premiéra Jiřího Paroubka. K incidentu došlo poté, co se Kočka starší s Ďuričkem hecovali, kdo má u sebe více peněz. Došlo mezi nimi ke strkanici, do které se zapletl i Kočka mladší. Ďuričko pak náhle vytáhl zbraň a zastřelil ho. Kočka byl na místě mrtvý, bylo mu tehdy 40 let.

Bohumír Ďuričko byl odsouzen na dvanáct a půl roku ve vězení, na svobodu byl však podmíněně propuštěn po devíti letech. Změnil si jméno na Benedikt Reinhold Diera a odstěhoval se do zahraničí, kde žil až do své smrti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bohumír Ďuričko, vrah Václava Kočky, syna provozovatele matějské pouti, zemřel na infarkt ve věku 70 let

Tagy: