Harry zradil královnu, zuří Trump. Být to na mně, nechám ho deportovat, pohrozil princi

Bývalý prezident Donald Trump naznačil, že pokud bude znovu zvolen, mohl by ze země nechat deportovat prince Harryho. Pro web Daily Express uvedl, že vévodu ze Sussexu nebude chránit, jako to dělá současný prezident Joe Biden.

Donald Trump řekl, že se mu nelíbí kroky administrativy prezidenta Joe Bidena. Vadí mu, že údajně chrání prince Harryho tím, že drží jeho imigrační žádost v tajnosti. „Já bych ho nechránil. Zradil královnu. Je to neodpustitelné. Kdyby to záleželo na mně, byl by v tom sám,“ upozornil Trump v rozhovoru pro web Daily Express.

ČTĚTE TAKÉ: Princ Harry promluvil o otci: Nemoc může rodinu stmelit. Letěl jsem za ním okamžitě

Trump varoval vévodu ze Sussexu, že pokud bude zvolen prezidentem, mohl by ho nechat ze Spojených států deportovat. Pronesl také, že po všem, co princ způsobil, k němu byla královská rodina až příliš laskavá.

Výroky Donalda Trumpa přišly poté, co princ Harry stanul před soudem kvůli tomu, že ve svých imigračních dokladech do USA údajně lhal. Konkrétně měl zatajit užívání drog, k čemuž se ovšem přiznal ve své knize Spare (česky Náhradník).

O soudní spor vedený proti Bidenovu ministerstvu vnitřní bezpečnosti se zasadila nadace Heritage Foundation. Nadace tvrdí, že podle amerického imigračního práva mohou být důkazy o někdejším užívání drog použity jako důvod k zamítnutí žádosti o vízum.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ceremonie pohřbu Karla III. je už připravená, Buckinghamský palác počítá se vším, říká Svoboda

Tagy: