Na Oděsu opět udeřily ruské drony. Zranily 11 lidí včetně dětí a ničily civilní objekty

Rusko v noci na čtvrtek zaútočilo na Oděskou oblast bezpilotními letouny Šáhid 136 a 131. Cílem se staly objekty civilní a přístavní infrastruktury, píše agentura Unian. První informace mluví o 11 zraněných, z nichž tři jsou děti. Ruská protivzdušná obrana zase nad Moskvou ve čtvrtek ráno sestřelila dva drony, které nezpůsobily žádné škody, píše agentura Reuters s odvoláním na moskevského starostu Sergeje Sobjanina.

Na neupřesněném místě v Oděské oblasti po dronovém útoku podle Státní služby pro mimořádné události (DSNS) zasahovalo 30 záchranářů s osmi vozidly. Záběry na sociální síti Telegram zachycují hasiče prohledávající sutiny, shořelé vozidlo a viditelně traumatizované lidi v péči záchranářů. Pracovníci Červeného kříže podle zprávy DSNS na Telegramu dovezli na místo potraviny a teplé oblečení.

„Na místě je zřízena mobilní výtopna, s oběťmi a obyvateli pracují psychologové Státní záchranné služby, rozvoz jídla a teplých věcí zorganizoval Červený kříž,“ píše se ve zprávě DSNS.

K TÉMATU: Rusové postupují a cílí na klíčové město. Čeká nás bouřlivé období, přiznává ukrajinský expert

Deset ruských dronů ukrajinská armáda podle svých vyjádření nad Oděskou oblastí sestřelila i ve středu. Kyjev už dříve varoval, že se Rusko vrátí k loňské strategii bombardování energetické infrastruktury.

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se u zahraničních partnerů, především Spojených států, snaží dojednat další zásoby raket protivzdušné obrany i jiné munice, které by Ukrajině pomohly přečkat nadcházející měsíce.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: České záběry z Ukrajiny: Sanitky jako terč, střepiny vytažené z dětí a kočárky v rachotu děl

Tagy:
zranění Moskva dron Ukrajina infrastruktura bombardování Červený kříž starosta záchranáři Rusko Sergej Sobjanin protivzdušná obrana Volodymyr Oleksandrovyč Zelenskyj ukrajinská armáda Oděská oblast ruská invaze na Ukrajinu