Dal si pervitin, pak vezl dvě batolata. Strážníky v Praze upozornila na řidiče maličkost

Ilustrační foto

Zfetovaný muž vezl dvě batolata

Policisté v Praze musí neustále řešit řidiče, kteří usednou za volant pod vlivem alkoholu nebo drog. Strážníci v Praze jich ročně evidují stovky. Jednoho takového zastavili i v pražských Modřanech. Nejenže byl řidič pod vlivem alkoholu a pervitinu, v autě navíc vezl dvě batolata.

K prvnímu incidentu došlo ve Lhotecké ulici. „Strážníci si všimli kličkujícího vozidla. Z dechu čtyřicetiletého muže byl cítit alkohol, což vzápětí prokázala také dechová zkouška, muž nadýchal přes jedno a půl promile,“ řekla pro CNN Prima NEWS Irena Seifertová, mluvčí Městské policie hlavního města Prahy.

ČTĚTE TAKÉ: Prodavač měl okrádat přes rok pražské uzenářství. Stal se z něj milionář, majitel musel zavřít

Hlídku sám na sebe upozornil i další opilec. V autě sice nekličkoval, ale rovnou v něm usnul. Strážníkům pak tvrdil, že nikam nepojede. Jenže jakmile mu zmizeli z dohledu, s autem se rozjel. Muž se musel podrobit dechové zkoušce. Nadýchal přes jedno a půl promile alkoholu.

Rozum zůstává stát i nad třetím případem. Šestatřicetiletý řidič jel bez osvětlené registrační značky. Horší však bylo, že si dal před jízdou zřejmě pervitin. „V prostředku mi tam něco leze – metamfetamin, amfetamin. To je třeba perník,“ komentuje na pořízených záběrech policista průběh testu na požití drog. V autě zdrogovaný muž navíc neseděl sám. Vezl v něm ještě partnerku a dvě batolata.

„Jestliže si s sebou vezme rodinu, tak si myslím, že ten řidič už to považuje za normální, že v takovém stavu řídí auta. Je potřeba udělat taková opatření, aby jízda pod vlivem narkotik byla jeho poslední jízdou v takovém stavu,“ zdůraznil dopravní expert Roman Budský.

Zdrogovaný řidič je na silnici extrémně nebezpečný. Jen v dubnu přišli o život při nehodách, kde sehrály roli drogy, tři lidé.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Policie chystá velkou změnu v pátrání: K seniorům chce přistupovat stejně jako k dětem

Tagy: