Došlo na Českolipsku k vraždě? Zemřelý cizinec nevycházel z bytu, popsali sousedé

Policejní auto ve Stráži pod Ralskem

Vražda ve Stráži pod Ralskem

Záhadná smrt cizince ve Stráži pod Ralskem stále zaměstnává kriminalisty. Na případ ale uvalili informační embargo. V bytě v panelovém domě nalezli v pondělí mrtvého muže. Ten podle informací CNN Prima NEWS zemřel násilnou smrtí.

Je pondělí večer. Z paneláku na sídlišti ve Stráži pod Ralskem vychází policejní technik, o malou chvíli později přijíždějí pracovníci pohřební služby. Jednotlivé byty obcházejí policisté v civilu, široké okolí prohledávají psovodi.

Co přesně se stalo za dveřmi jednoho z bytů, policisté zatím nevědí. Odpovědi na důležité otázky by mohla dát soudní pitva, kterou nařídili.

Patologové budou zřejmě zjišťovat, co přesně bylo příčinou smrti muže i jak dlouho umíral. Je vysoce pravděpodobné, že nezemřel přirozenou smrtí a nešlo ani o sebevraždu. V opačném případě by kriminalisté nesbírali otisky prstů ze dveří i ze zvonku a neprohledávali by popelnice v okolí domu.

Policejní akce zde navíc podle všeho pokračovala i později. „Druhý den ráno tady ještě hledali zbraň kolem baráku,“ sdělil CNN Prima NEWS jeden z obyvatel domu.

V bytě žil cizinec z Mongolska

Podle sousedů žil v bytě zhruba čtyřicetiletý cizinec z Mongolska. Na Českolipsku jich žije poměrně početná komunita, zhruba dvě tisícovky. Pracují ve zdejších továrnách. Muže, kterého našli mrtvého v bytě, ale sousedé prý příliš neznají, s nikým v domě se nestýkal.

„Tady jsou dvě rodiny v našem vchodě, ono se to tak různě střídá, že ani nevíme,“ přiznal jeden ze sousedů. Ani jiná z obyvatelek neměla podrobnější informace, dotyčného zahlédla jen párkrát. „Pan domovník říkal, že nepouštěl nikoho dovnitř a prostě nevycházel z bytu. Je to divné, že se tam někdo dostal. Musel to být jeho známý,“ nechali se slyšet sousedé.

Do bytu se v pondělí večer museli hasiči dostat násilím. Kdo je na místo zavolal, není jasné. Jisté je, že krátce poté, co byt otevřeli, na místo dorazili i kriminalisté z liberecké mordparty. Ten samý den ráno byl prý z bytu slyšet hluk. „Byla to strašná rána, v půl sedmý ráno, pak bylo ticho. Ráno byla rána a večer sem pak přišli,“ popsal reportérovi CNN Prima NEWS další ze sousedů příchod policistů.

Ti ke kauze stále mlčí, po nikom konkrétním v souvislosti s tímto případem nepátrají, ani nepožádali o pomoc veřejnost.

Tagy: