Dospělí nebo děti, všichni vyvádějí jako malí: BagrPark v Mostě baví všechny

Bagr park v Mostě

Bagr_Park

Chtěli byste si vyzkoušet práci bagristy? Nebo jízdu na válcích či dumperu? V tom případě byste měli vyrazit do Mostu, kde funguje první český BagrPark. Na stavební stroje a další atrakce se tam totiž nemusíte jen dívat. Všechno si můžete vyzkoušet. Bagr park je zkrátka doslova ráj, a to hlavně pro tatínky s dětmi.

Možná vás při prvním pohledu překvapí, že se nejedná o staveniště. Je to jediný zábavní park svého druhu v Česku – Bagr park. Na návštěvníky tu čeká celá řada stavebních strojů a s nimi i rozličné úkoly. „Zajímavé jsou samozřejmě dumpery, na tom se asi člověk v normálním životě neprojede. Válec na válcování asfaltu a povrchu, to je taky další věc. Pak tady máme dva velké bagry,“ představuje unikátní park v pořadu Prima Česko manažer BagrParku, Ondřej Vlk.

Lov kachen i rychlá jízda

Nabírat hlínu si vyzkoušíte i na smykači. Nebo se v něm můžete rovnou projet. A jak s těžkými stroji zacházet? To vám ráda ukáže milá obsluha.

Připravené jsou i mini bagry a s nimi několik zábavných úkolů, které prověří šikovnost návštěvníků. Mezi vyhlášené disciplíny patří lov kachniček. BagrPark funguje od letošního června a za tu dobu si návštěvníci jasně určili své favority: „Lidi tady asi nejvíc baví dumpery, velké bagry a samozřejmě buginy,“ líčí Ondřej Vlk a zároveň doporučuje další atrakce k vyzkoušení: „Mně osobně se nejvíc tedy libí asi nafukovací traktor bagr, což je tady jedna z největších atrakcí. Ten bagr má na délku 14 metrů a na výšku skoro 4 metry.“

Další oblíbenou atrakcí jsou buginy. Ty oslní především svojí rychlostí. Tři kola s nimi lze ujet zhruba za 6 až 8 minut. A není třeba se držet jen na silnici. Možné je vyzkoušet i čtyřkolku. Víření prachu, zatáčky a kopečky si na čtyřech kolech hned vyzkoušeli první zájemci.

Zkrátka v BagrParku nepřijdou ani ti nejmenší. Na ně tu čekají miniaturní stavební stroje. Šlapadla, odstrkávadla a elektrická autíčka. A aby se při zábavě děti i něco naučily, funguje tu i dopravní hřiště. Dveře jsou zde otevřené každý letní den od desíti do osmnácti hodin.

Tagy: