Dosud nejlepší virtuální realita? V herním pořadu CNN Prima Gaming testujeme PlayStation VR2

Není od věci občas utéct do virtuální reality. My jsme si vyzkoušeli tu nejlepší, která tu doposud byla. V herním pořadu CNN Prima Gaming jsme totiž otestovali zařízení PlayStation VR2. Podívejte se, jak dopadla druhá generace virtuální reality od Sony. Herní pořad můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

Herní komunita se zřejmě dočkala nového krále na poli zařízení virtuální reality. Moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele strávili několik dní (nikoliv v kuse) uvnitř PlayStation VR2 a vyzkoušeli si několik her, které byly zrovna k mání. Našlo by se asi pár výtek, od cenovky po přítomnost kabelu v helmě, celkový zážitek si ale nemohli vynachválit. Jak se jim pobyt v PS VR2 líbil, můžete zhlédnout níže. Podrobnější textovou recenzi přineseme v následujících dnech na webu CNN Prima NEWS.

Ve virtuální realitě nicméně nemohli zůstat věčně, vyrazili proto do českého herního studia Grip Studios. Ačkoliv nejde o nejznámější společnost v tuzemském prostředí, podílelo se na velkých zahraničních titulech jako Conan Exiles, Subnautica nebo nejnověji na Marvel's Midnight Suns. O tom, jak vypadá vývoj „nevlastních“ projektů, se v pořadu rozpovídali klíčoví muži studia Jakub Mikyska a Jan Herodes.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nejlepší hra ze světa Harryho Pottera. I přes své chyby vás Hogwarts Legacy okouzlí

Závěrečný tip na hru patří comebacku jednoho z nejpovedenějších hororových titulů vůbec. Resident Evil 4 se dočkal moderní předělávky na současné herní zařízení. Bylo ostatně na čase – původní verze vyšla před 18 lety. Pátrání po prezidentově dceři v tajemné evropské vesnici dostalo nový grafický kabát i předělané herní mechanismy.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy: