Doutnající tělo našel lesník. Z 12 let staré vraždy jsou obviněni majitel klubu a dva vyhazovači

Okolnosti a pavučinu spletitých vztahů u 12 let staré vraždy rozplétá Plzeňský krajský soud. Podle obžaloby si ji měl objednat majitel karlovarského klubu u svých vyhazovačů. Trojici hrozí mnohaletý pobyt ve vězení, všichni vinu ale popírají.

Určitě znáte slovní spojení divoký západ. V tomto případě to na Karlovarský kraj sedí. Vražda, kvůli které se ve středu u soudu zpovídali tři muži, se stala už v roce 2011. Podle obžaloby měla dvojice mužů oběť vylákat z domova. Následně Antonína S. jeden z nich zastřelil a společně potom tělo zabalili do koberce.

Ten převezli podle žalobce z Karlových Varů do lesa u obce Hlinka, přikryli ho dřevem a zapálili. Druhý den doutnající dým na místo přilákal lesníka. Právě ten pod dřevem objevil ohořelé lidské ostatky. „Obžalovaní měli dodatečně získat každý odměnu ve výši 200 tisíc korun,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Krajského soudu v Plzni Jana Rubášová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hrůzné detaily vraždy „na přání“: Ženy muže uspaly, nechaly ho vykrvácet a čekaly, až zmizí

Peníze jim měl vyplatit podle obžaloby majitel jednoho z karlovarských klubů Jan Š. Právě ten měl muže, kteří pro něj pracovali, o vraždu požádat. Motiv hrozného činu zatím nebyl objasněn. V budově krajského soudu bylo pořádně rušno. Tři obžalované muže soudkyně vyslýchala několik hodin. Všechny přijeli podpořit jejich přátelé z Karlovarského kraje.

Klíčovým má být výpověď svědka z předminulého roku. Ten měl podle svých slov střelci Petrovi P. sehnat vražednou zbraň, muž se mu pak údajně i k vraždě přiznal. Tohle zjištění mu podle obžaloby prý nevadilo. Až když Petrovi P. přebral přítelkyni a on mu začal vyhrožovat, rozhodl se jít s pravdou ven.

U soudu ale zaznělo, že jak klíčový svědek, tak zastřelený muž mají trestní minulost a rozhodně nejde o bezúhonné občany. Hovořili jsme s příbuznou oběti, ta je přesvědčena, že vraždila právě trojice obžalovaných. „Oni jsou teď zmanipulovaný, povídají úplné nesmysly než to, co bylo před tím. Já jsem zastárla o 20 let, mám pořád starosti. Starosti, žal a bol,“ popsala.

„Státní zástupce v obžalobě navrhl, aby obžalovaným v případě uznání viny byl uložen souhrnný trest odnětí svobody v trvání 16 let se zařazením do věznice se zvýšenou ostrahou,“ doplnila mluvčí. Jednání bude pokračovat v následujících dnech výpověďmi znalců a svědků. Za vraždu každému z mužů hrozí až 20 let odnětí svobody.

Tagy: