Drama na horské dráze v Europa Parku. Lidé zůstali viset desítky metrů nad zemí

Nepříjemné chvíle zažili někteří návštěvníci Europa Parku v německém Rustu. Na jedné z horských drah došlo k problému a 20 lidí zůstalo viset vysoko nad zemí. Všechny se nakonec podařilo dostat zpět na zem a nikdo nebyl zraněn, informuje deník Bild.

Incident se odehrál ve středu okolo 13. hodiny na atrakci Blue Fire Megacoaster. Souprava se zastavila v místě, kde se dráha převrací, takže 20 cestujících zůstalo viset na boku desítky metrů nad zemí.

ČTĚTE TAKÉ: Zaslechla signál a skočila. Mladá dívka zemřela při bungee jumpingu ještě ve vzduchu

Zatím není zcela jisté, jak dlouho trvalo, než se návštěvníky atrakce podařilo dostat zpět na zem. Podle parku jim ale nebezpečí nehrozilo. „Vlak se podařilo stáhnout zpět, takže ho cestující mohli na zemi opustit,“ uvedl pro Bild mluvčí Europa Parku. Souprava podle něj neměla při startu dostatečnou energii, aby překonala první stoupání, a proto zastavila. Švýcarský web 20 Minuten informuje, že na vině byl zřejmě silný vítr.

Horská dráha pak prošla kontrolou a pozdě odpoledne už byla opět uvedena do provozu.

Atrakce Blue Fire Megacoaster byla uvedena do provozu v roce 2009. Horská dráha dosahuje maximální rychlosti 100 km/h, její trasa měří přes kilometr a souprava ji projede za dvě minuty a 20 sekund. Návštěvníci se v nejvyšším bodě ocitnou 38 metrů nad zemí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vteřiny od tragédie. Na prasklý pilíř horské dráhy vletěla souprava plná lidí, ukazuje video

Tagy: