Drama na zápase Premier League: Kapitán Lutonu zkolaboval přímo na hřišti, zápas se nedohrál

Sobotní zápas první anglické fotbalové ligy Bournemouthu s Lutonem se nedohrál, lutonský kapitán Tom Lockyer totiž na hřišti zkolaboval. Z hrací plochy ho odnesli na nosítkách. Podobný incident se sportovci přihodil již během zápasu v květnu, po kterém prodělal operaci srdce, uvedla stanice BBC.

Premier League v prohlášení oznámila přerušení zápasu za stavu 1:1 kvůli „zdravotnímu incidentu hráče“. „Naše myšlenky jsou s Tomem Lockyerem a všemi hráči z dnešního zápasu,“ doplnila. „Všichni se modlíme za našeho kapitána Toma Lockyera, který byl převezen do nemocnice. Neznáme plný rozsah toho, co se stalo, a jaké budou další kroky. Děkujeme Bournemouthu a zdravotníkům obou stran za jejich okamžitou reakci, která byla naprosto skvělá,“ uvedl po přerušení zápasu Luton Town FC na sociální síti X. Klub dále uvedl, že kapitán již po kolapsu začal reagovat na své okolí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Šéf tureckého fotbalového klubu dal rozhodčímu pěstí. Svaz pozastavil všechny zápasy

Mužstvo se zároveň omluvilo fanouškům za přerušení zápasu. „Děkujeme všem za úžasný potlesk a skandování ‚Lockova‘ jména v tak náročných momentech. Naše myšlenky jsou s ním a se všemi hráči, zaměstnanci a fanoušky,“ doplnil klub v příspěvku.

Stanice BBC připomněla, že 29letý Lockyer zkolaboval již v květnu při finále play-off proti Coventry. Ze zápasu byl převezen do nemocnice. Po incidentu prodělal operaci srdce, doktoři následně v červnu schválili jeho návrat na trávník.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Olympijský výbor měl ruským sportovcům pomoci, říká Hašek. Na hry stejně nepřijedou, míní Just

Tagy: