Řidič najel do zábrany u Bílého domu, na místě zemřel. Biden v sídle nebyl

Osobní auto v sobotu večer narazilo do zábrany v okolí Bílého domu. Řidič havárii nepřežil, přičemž policie ubezpečila, že celou událost vyšetřuje jako dopravní nehodu. Tajné služby potvrdily, že sídlu americké administrativy žádná hrozba nehrozí. Píše o tom agentura AP.

K nehodě došlo u vnějšího okruhu areálu Bílého domu krátce před půl jedenáctou večer tamního času. Totožnost zemřelého muže za volantem nebyla ihned určena, informuje AP.

ČTĚTE TAKÉ: Po čelním střetu zůstalo na Litoměřicku sedm zraněných, v autě cestovalo i dítě

Vozidlo podle místního policejního úřadu narazilo do bezpečnostní zábrany u křižovatky. Muži zákona přijali oznámení okolo tři čtvrtě na jedenáct. Na místě následně konstatovali smrt řidiče, připomíná web Sky News.

VIDEO: Podívejte se, jak vypadá sídlo prezidenta USA

Tajné služby informovaly, že zahájily příslušné bezpečnostní procedury. Ujistily také veřejnost, že žádná hrozba sídlu amerického prezidenta Joea Bidena nehrozí. Hlava státu tráví víkend mimo objekt, a to ve státě Delaware.

Policie společně s pomocí tajných služeb pokračuje ve vyšetřování. Šéf komunikace zpravodajců Anthony Guglielmi na síti X informoval, že v okolí nehody platí dopravní uzavírka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kamion na Karvinsku natlačil auto do návěsu s tankem, zemřel jeden člověk

Tagy: