Smrtelná nehoda na D1: Kamion natlačil auto do návěsu s tankem, zemřel jeden člověk

Na dálnici D1 došlo k nehodě tří aut, zemřel jeden člověk (4. 5. 2024).

Při srážce osobáku a dvou nákladních vozů na D1 zemřel člověk

Jeden člověk v sobotu ráno zemřel a další dva utrpěli zranění při nehodě dvou nákladních a jednoho osobního vozu na dálnici D1 mezi Bohumínem na Karvinsku a polskou hranicí. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Provoz na dálnici je ve směru do Polska zastaven, informovala mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková. Původně policie uvedla, že při nehodě zemřeli dva lidé, později svou informaci korigovala.

K nehodě došlo po půl deváté ráno. Podle dostupných informací nejprve u krajnice zastavil tahač převážející historický tank na ukázkovou akci na Karvinsku, za ním zastavilo osobní auto. Do osobního vozu následně narazil kamion s návěsem, který převážel automobily.

K TÉMATU: Při nehodě na Kroměřížsku zemřela těhotná žena. Policie hledá svědky

„Můžeme potvrdit úmrtí jedné osoby a těžké zranění další,“ uvedla Michalíková. Později dodala, že zranění utrpěly dvě osoby. Bližší informace nebude policie poskytovat, dokud nebudou informováni příbuzní.

„Záchranáři již nemohli pomoci jedné osobě, která zůstala zaklíněna v havarovaném automobilu. Lékař u ní musel konstatovat smrt,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Zraněného muže středního věku museli vyprostit hasiči. Jevil známky poruchy vědomí a šokového stavu a byl v přímém ohrožení života. Utrpěl také mnohočetná poranění. Záchranáři jej uvedli do umělého spánku, zajistili dýchací cesty a převedli na přístrojem řízenou ventilaci. Letecky ho poté transportovali do Fakultní nemocnice Ostrava.

Humpl dodal, že do stejného zdravotnického zařízení sanitka přepravila také dalšího muže středního věku s lehkým poraněním nohy.

Mluvčí hasičů Kamila Langerová řekla, že na místě nehody zasahovaly tři jednotky hasičů. Postaraly se o vyproštění muže z vraku auta a zastavovaly únik provozních kapalin z havarovaných vozů.

Dálnice je ve směru na Polsko uzavřená. Dopravu řídí policisté. Objízdné trasy vedou přes Bohumín či polské Chalupki.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: U Pardubic srazil vlak člověka. Provoz mezi Kolínem a Českou Třebovou několik hodin stál

Tagy: