Drama u pobřeží Mallorky. Loď zachvátily plameny, lidé si zachránili život skokem do moře

Bojem o holý život skončila plavba čtyř lidí u pobřeží španělského ostrova Mallorka. Na lodi vypukl požár a cestujícím nezbylo nic jiného, než skočit do moře, odkud je následně zachránilo jiné plavidlo. Incident se nakonec obešel bez zranění, hořící loď se i přes snahu záchranářů potopila, informují španělská média.

Přibližně 10 metrů dlouhou loď se čtyřmi lidmi na palubě zachvátil požár v úterý odpoledne poblíž zátoky Cala Figuera na severovýchodním pobřeží Mallorky. Záchranné středisko v Palmě okamžitě vyslalo záchranáře a zároveň vyzvalo lodě v okolí, aby přijely na pomoc. Na místo jako první dorazilo soukromé plavidlo, jehož posádka z moře vylovila dva muže a dvě ženy. Ti si skokem do vody zachránili život. Když totiž přijeli záchranáři, hořící loď už byla kompletně zničená, informuje web Diario de Mallorca.

ČTĚTE TAKÉ: Boeing duchů směr Praha a posádka v bezvědomí aneb Největší letecké neštěstí v řecké historii

Čtyři trosečníci vyvázli z dramatického incidentu bez zranění a byli převezeni do přístavu. Záchranářům se sice povedlo plameny uhasit, těžce poškozené plavidlo ale nakonec stejně kleslo ke dnu. Posádka záchranného člunu tak alespoň odstranila zbytky trosek, které mohly představovat riziko pro ostatní lodě.

Německý deník Bild připomíná, že jde o druhý podobný případ u pobřeží Mallorky během několika dní. V sobotu se v zátoce na jihozápadě ostrova potopila luxusní jachta, na jejíž palubě bylo pět lidí včetně německé rodiny. I v tomto případě se podařilo všechny cestující zachránit.

Proč k oběma incidentům došlo, je nyní předmětem vyšetřování. List Última Hora informuje, že za poslední tři měsíce bylo u Baleárských ostrovů evidováno 24 incidentů, kdy lodě poškodily plameny nebo do nich vnikla voda. V šesti případech pak skončila plavidla na dně moře. Podle záchranářů je na vině většinou nezkušenost posádky nebo nedostatečná údržba.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Na Slapech se potopila loď. Záchranáři vyprostili dva podchlazené lidi a psa

Tagy:
moře požár loď záchranáři Mallorca trosečník Bild Última Hora nehody a mimořádné události námořní nehoda Cala Figuera