Drama v královské rodině: Meghan žaluje její nevlastní sestra. Tvrdí, že jí pomluvy ničí život

Nevlastní sestra Meghan Markleové – Samantha se hodlá s vévodkyní ze Sussexu dál soudit. V pátek se odvolala proti březnovému rozhodnutí soudu, který její předchozí žalobu zamítl. Vévodkyně ji údajně prezentovala jako „prolhanou, rasistickou a po slávě toužící osobu“, citoval server The Sun. Samantha podotkla, že ji lidé nyní poznávají a ona proto nemůže v klidu pracovat ani vykonávat běžné každodenní činnosti.

Devětapadesátiletá spisovatelka Samantha Markleová, která je nevlastní sestrou vévodkyně ze Sussexu, se v pátek odvolala proti předchozímu rozhodnutí soudu. Ten v březnu zamítl její žalobu, kterou brojila proti tvrzení Meghan, že je „prolhaná, rasistická a po slávě toužící osoba“, napsal The Sun. Samantha Markleová podle britského webu The Standard prohlásila, že sestra veřejně zničila její image, když ji pošpinila v rozhovoru s Oprah Winfreyovou a v seriálu Harry a Meghan na Netflixu.

ČTĚTE TAKÉ: Mezi Harrym a králem přituhuje. Otec mu dle zdrojů nezvedá ani telefon, vévoda se bojí o rodinu

V soudních dokumentech spisovatelka rovněž vyvrací tvrzení své nevlastní sestry, že se v dětství téměř neznaly. Zároveň uvádí, že Meghan přesně věděla, co dělá, a že ji zničila v „celosvětovém měřítku“. Samantha nyní podle svých vlastních slov nemůže v klidu pracovat ani provozovat běžné každodenní aktivity, jako je třeba nakupování, protože ji lidé na veřejnosti poznávají a obtěžují. Informoval o tom deník Daily Mail.

Případ se týká komentářů z let 2021 a 2022, které se objevily ve zmíněném rozhovoru a následně v televizním seriálu. Soudkyně Charlene Edwards Honeywellová však podotkla, že ani jeden z komentářů necílil výhradně na Samanthu. Rozhodla proto, že Samantha zásah do svých práv dostatečně neprokázala, a žalobě o 60 000 liber (téměř dva miliony korun) proto nevyhověla.

Právníci Samanthy ovšem nyní tvrdí, že nezohlednila implicitní pomluvu, která vznikla zamlčením faktů. Žádají proto ústní slyšení, ale prozatím nebylo stanoveno jeho datum. Médiím sdělili, že je nezbytné, protože některé otázky by měly být objasněné.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Slovenský soud rozhodl o vydání dezinformátora Zítka do Česka. Podal si proti tomu stížnost

Tagy: