Dramatická honička v Praze: Řidiče na drogách zastavila střelba, náboj zasáhl policistu

Policejní honička

Pražští policisté mají za sebou dramatickou honičku. V pátek před polednem si v Holešovicích náhodou všimli auta, které bylo v pátrání. Vozidlo se proto rozhodli sledovat, řidič ale začal ujíždět a odmítl zastavit. Společně s dalšími kolegy ho dohnali až po dvaceti minutách v poli u Horoměřic. Při zásahu jeden z policistů utrpěl zranění.

Policejní honička s pachatelem začala v ulici Milady Horákové v Praze. Policisté si všimli auta s SPZ, která je zrovna v pátrání, a rozhodli se vozidlo zastavit. Policejní honička ale skončila až v poli u Horoměřic.

Při pronásledování vozu se k jednotce policistů postupně přidávaly další a další hlídky policistů. Policie nejdřív zkoušela takzvaný PIT manévr, při kterém policejní vozidlo narazí do zadní části vozu pronásledovaného, právě k tomu má namotované rámy.

Řidič ale dál ujížděl. Policisté proto sáhli ke zbrani. Po varovném výstřelu začali střílet na auto. Jeden vystřelený náboj se odrazil od nápravy pronásledovaného a zasáhl policistu do horní části těla, takže musel být převezen k ošetření.

Nakonec se přeci jen podařilo pachatele dostihnout a spoutaného odvézt na služebnu. Test na alkohol měl negativní, test na drogy nikoli. Policie odhalila, že před jízdou požil pervitin. Výše škod ani trest pro řidiče zatím nejsou známy.

Tagy: