Dramatická záchrana chlapečka v Michiganu. Důstojník ho vyrval ze spárů smrti

Důstojník v Michiganu zachránil dvouletého chlapečka.

Policejní důstojník z Michiganu se stal hrdinou

Důstojník z amerického Michiganu se stal hrdinou. Díky rychlé reakci a skvělému výcviku vyrval ze spárů smrti asi dvouletého chlapečka. Ten se málem utopil na zahradě rodinného domu. Dramatické chvíle zaznamenala kamera umístěná na těle policisty.

Byla to běžná bazénová party, všichni se bavili a užívali si krásného počasí. Ale kolem čtvrté odpoledne zazvonil telefon na místní tísňové lince. Při oslavě spadlo do bazénu dvouleté dítě.

ČTĚTE TAKÉ: Na dovolené v Tunisku zemřel 60letý Čech, jeho manželku úřady zadržely. Neteř je zoufalá

Otec vytáhl svého syna ze dna bazénu, rodiče se ho snažili marně zachránit. Do záchrany dítěte se ale vložil policista, který byl zrovna nejblíž. Všiml si, že obličej chlapce už modrá, a tak ho otočil a snažil se z něj dostat vodu a uvolnit mu dýchací cesty.

„A pak dítě najednou začalo plakat, to bylo úžasné znamení, že může dýchat. Bylo to nesmírně emotivní, díky bohu, že to to dítě dokázalo,“ uvedl náčelník místní policie Dale Dwojakowski.

Náčelník je na člena svého týmu náležitě pyšný. A popsal, že jeho lidé jsou na podobné situace trénovaní: „Naši důstojníci jsou vycvičeni, aby se na místo činu dostali co nejrychleji. Jdeme tam, kde je stav nouze, tam, kde někdo potřebuje pomoct. Jako v tomto případě.“

Tagy: