Na dovolené v Tunisku zemřel 60letý Čech, jeho manželku úřady zadržely. Neteř je zoufalá

Policejní auto v Tunisku, ilustrační snímek

Zadržená Češka v Tunisku

V tuniském Monastiru zemřel během dovolenkového pobytu v týdnu šedesátiletý muž z Ostravy. Jeho žena ho našla v hotelovém pokoji. Krátce na to ji ale zadržela tuniská policie, která případ vyšetřuje. Redakci CNN Prima NEWS se ozvala příbuzná páru, která tvrdí, že jí tuniské ani české úřady nechtějí o osudu jejích blízkých sdělit bližší podrobnosti.

„Můžeme potvrdit, že byla v Tunisku zadržena česká občanka v souvislosti s úmrtím českého občana. Náš zastupitelský úřad je v kontaktu s místními orgány, ale v tuto chvíli nebudeme sdělovat žádné podrobnosti,“ uvedl pro CNN Prima NEWS mluvčí ministerstva zahraničí Daniel Drake.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily smrti malé Češky v Chorvatsku: Večer ji propustili z nemocnice, mělo ji bolet břicho

Neteř zadržené ženy je však zoufalá. „Určitě bychom potřebovali zjistit bližší informace. Celý den jsem obvolávala naši ambasádu v Tunisku. Nicméně podrobnější informace nám vůbec neřekli: jakým způsobem došlo k zatčení, jestli to prokázala pitva a tak dále. Nyní potřebujeme zjistit informace a vyhledat nějakou pomoc, protože teta by tohle svému manželovi neudělala,“ zdůraznila žena redakci.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Papež po úmrtí v zahraničí varoval: Z lidské tragédie může být i ekonomická

K jiné tragédii v Tunisku došlo v červnu, kdy na hotelové pláži v letovisku Zarzís na jihovýchodě země zemřela česká 76letá turistka. Zaměstnanci civilní obrany tělo ženy vylovili z moře. Bylo posláno na pitvu do nemocnice ve městě Medenín kvůli zjištění přesných příčin úmrtí, uvedl tehdy ředitel nemocnice. Mluvčí českého ministerstva zahraničí Aneta Kovářová v červnu sdělila, že žena mohla zemřít v důsledku srdečního selhání.

Tagy: