Dramatická záchrana z plamenů: Žena z bytu volala o pomoc, zachránili ji policisté

Velké štěstí měla sedmapadesátiletá žena, která zůstala v hořícím bytě ve Strakonicích. Plamenů si naštěstí včas všimli sousedé a okamžitě zavolali pomoc. Jako první na místo dorazili policisté, kterým se podařilo ženu dostat z bytu.

„Policisté spěchali k bytu, kde za dveřmi slyšeli slabé volání o pomoc. Rozhodli se dveře vyrazit a z bytu se vyvalil hustý dým přes který nebylo nic vidět,“ popsala policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

V bytě policisté našli zplodinami omámenou ženu, která bezvládně ležela na podlaze. „Žena utrpěla drobné popáleniny. Po stabilizaci stavu a poskytnutí základní péče byla převezena do strakonické nemocnice,“ doplnila mluvčí záchranářů Petra Kafková.

ČTĚTE TAKÉ: Utekl hrobníkovi z lopaty. Muž přežil vzplanutí elektrokoloběžky, ohnivé peklo natočila kamera

„Byla to výšková budova, hrozilo nebezpečí rozšíření požáru a ohrožení většího počtu osob,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů. Hasičům se naštěstí podařilo dostat plameny rychle pod kontrolu a požár neohrozil další obyvatele domu. Kdo nebo co požár způsobilo, vyšetřují policisté. Jednou z příčin by mohl být nedopalek cigarety na posteli.

Tagy: