Dramatické přistání v Londýně. Kvůli silnému větru se letadlo plné lidí málem převrátilo

Letadlo British Airways

Překlopené letadlo

Děsivý okamžik si prožili cestující, kteří v pondělí mířili letadlem do Londýna. Nebýt dobrého pilota, mohlo přistání stoje společnosti British Airways dopadnout katastrofou. Kvůli silnému větru se totiž letoun po kontaktu se zemí málem převrátil. Podle fanoušků si pilot za zvládnutí obtížné situace zaslouží medaili.

Letadlo společnosti British Airways v pondělí přistávalo na letišti Heathrow v Londýně, když kolem zuřila bouře. Letoun se dotknul přistávací dráhy, ale v poslední chvíli přistávání poryv prudkého větru stroj málem převrátil.

Pilot se nakonec odhodlal k manévru nazvanému Touch and Go a znovu vzlétl. Video natočili britští lovci letadel, kteří k němu napsali, že si pilot zaslouží medaili za odvrácení katastrofy.

Silný vítr zasáhl Evropu

„Naši piloti jsou vysoce vycvičeni pro zvládání celé řady scénářů, včetně extrémních povětrnostních podmínek. Všichni naši zákazníci a posádka vystoupili z letadla normálním způsobem,“ uvedla společnost British Airways v prohlášení poskytnutém webu Euronews.

Bouře Corrie v pondělí zasáhla některé oblasti severní Evropy silným větrem, který podle britského meteorologického úřadu dosahoval v některých oblastech rychlosti až 145 kilometrů za hodinu.

Přišla poté, co bouře Malik o víkendu zabila nejméně čtyři lidi, zničila domy, rozpoutala záplavy a tisíce domácností zůstaly bez elektřiny.

Tagy: