Sníh komplikuje dopravu, v noci ještě připadne. Řidiče mohou překvapit závěje i jazyky

Meteorologové varují před sněhem

V úterý dávejte na silnicích dobrý pozor. K větru teď meteorologové přidali výstrahu před sněhem, který může připadnout během noci. Počasí přitom v úterý komplikovalo dopravu už během dne. Na Liberecku se proto silničáři rozhodli uzavřít pro nákladní auta tah na Harrachov a do Polska.

Sněhová nadílka a chladné počasí potrápily hlavně řidiče. Na Děčínsku se náklaďák na silnici vyhýbal autobusu a nakonec sám zůstal uvězněný nad příkopem. Zmačkanými plechy zase skončila nehoda na Teplicku.

Řidička vyjela v zatáčce se svým autem ze silnice a jak můžete vidět, skončila na boku ve stromech. Měla ale štěstí a nic se jí nestalo. „Trošičku jsem chtěla přidat, sklouzlo mi to, tady je samý bahno, otočila jsem se a takhle to dopadlo. Ulomila jsem větev, ale naštěstí všechno v pořádku,“ říká řidička havarovaného auta.

Řidiči by na svých cestách měli být opravdu opatrní, hlavně v horských oblastech totiž sníh a vítr mohou tvořit závěje a sněhové jazyky. „Intenzivní sněžení nás čeká v úterý večer a v noci na středu. Částečně ve Zlínském kraji, na Vysočině a na severu Čech,“ popisuje meteorolog Martin Adamovský.

Na Moldavě nedaleko německých hranic trávili lidé celý den venku. „Na čerstvém vzduchu posilujeme imunitu pohledem do krásné zasněžené krajiny a myslíme na hezké věci,“ říká jeden z návštěvníků. „To je typické krušnohorské počasí. Jdu na běžky,“ dodal jen z německých turistů.

Výstraha varuje také před silným větrem téměř na celém našem území, který může dosahovat rychlosti kolem 70 kilometrů v hodině.

Tagy:
Polsko doprava silnice Harrachov Česko okres Liberec okres Teplice okres Děčín